14 Mart 2012 Çarşamba

KAHVALTILIK ÇEMEN....

 Merhaba,
Kahvaltılarınız da ekmeğinize sürüp yiyebileceğiniz yapımı kolay tadı harika bir çemen.. Bazen tost da yapıyorum bu çemenle, bizimkiler çok seviyor, sizde deneyebilirsiniz.



Malzemelerimiz:
1 kilo biber salçası (ben öncü kullandım)
yarım kilo domates salçası
1.5 su  bardağı sıvı yağ (damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
1 baş sarımsak (damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
1.5 su bardağı çekilmiş ceviz (boyutunu siz kendi damak tadınıza göre çekebilirsiniz)
1 paket susam (90 gr.)
nane, kimyon, kekik,pul biber(miktarı damak tadınıza göre ayarlıyorsunuz)

Hazırlanışı:
İlk önce susamlarımızı yağsız teflon tavada pembeleşinceye kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
Sarımsaklarımızı dövüyoruz yada robotta çekiyoruz.
Salçalarımızı yoğurma kabına alıyoruz. Ellerimize eldiven takalım çünkü biber salçasının rengi çok yoğun olduğu için elimize renk verebilir.
Diğer bütün malzemeleri de koyuyoruz çok iyi bir şekilde yoğuruyoruz. İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz:)))
Tadını ekmeğe sürüp bakabilirsiniz. Malzemelerin miktarlarını özellikle baharatları ve sıvı yağı damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Kapaklı bir kavanozda buzdolabında muhafaza ederek tüketiyoruz.

Afiyet olsun. Sevgiyle...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...