Malzemelerimiz.
Yaklaşık 1 kg un
1 yumurta
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı tahin
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
2 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı süt
1 paket margarin
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çay bardağı pekmez
Hazırlanışı:
- İlk önce şerbeti yapmaya başlıyoruz. Şekerle suyu ocağa koyuyoruz.
- Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan indiriyoruz.(bu kısım çok önemli dikkat)
- Soğumaya bırakıyoruz. Ilıdıktan sonra içine pekmezi döküp güzelce karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Diğer tarafta margarinimizi kısık ateşte eritiyoruz.
- Yoğurma kabımızın içine sırasıyla sütü, sıvı yağı,sirkeyi erittiğimiz margarini de koyup güzelce karıştırıyoruz.
- Yumurtayı da koyup karıştırıyoruz.Tahini de ekliyoruz. Biraz un ve karbonat ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- 1 bardak cevizide ekleyip aldığı kadar unla elimize yapışmayacak bir hamur yapıyoruz.
- Daha sonra hamuru elimizle güzelce fırın tepsimize yayıyoruz.
- Çatalın ters tarafıyla durup çekerek dalgalı bir şekilde üstünü çiziyoruz.
- Son olarak bıçakla kare dilimler şeklinde kesiyoruz.
- Önceden ıstılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarttıktan 5-6 dakika sonra soğuk şerbeti üstüne döküyoruz. Soğuduktan sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
Yapmak istediğim bir tatlı, hep erteliyorum. Tarif de doğru yerden alınmış.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel bir tatlı olmuş,hemde kolay.Havaların hala yağışlı ve ılık geçtiğini düdünürsek tatlı ıyı gidiyor bu havalar da ,ellerıne saglık canım.
YanıtlaSileminim harikadır, denencekler arasında...
YanıtlaSilHARİKASIN....bir dilim alsam nasıl güzel olur yaa :))
YanıtlaSilellerine sağlık...
Lezzetli bir tatlı olduğunu duymuştum ama hiç denemedim ilk fırsatta denemek isterim ellerine sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilofff.harika olmuş canım.nasılda canım çekti.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilellerine sağlık canım tatlın harika görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım yapılışıda kolaymış denemek lazım..
YanıtlaSilİsmini hep duyarım ama hiç denemedim.İlk fırsatta denemek isterim
YanıtlaSilhiç bilmediğim bir tatlı...
YanıtlaSilama harika görünüyor...
ellrine sağlık canım...
kocaman sevgiler...
Hııım görüntü olarak hiç karşılaşmadığım değişik ve güzel bir tarif.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Hiç denemedim ama bu güzel görüntüden sonra canım çekti. Ellerinize sağlık, afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
Aman bu bomba olmuş, ama kırk yılda bir .Ben yarım ölçü deneyeceğim, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilArkadaşım; şu tatlı her yerde çıkıyor karşıma, her seferinde gözümü kapatıyor ve geçiştiriyorum yapmayayım diye:)) Ama bu tariften sonra kaçışım olamayacak sanırım daha fazla:) Ellerine sağlık..
YanıtlaSilSÜPER OLDU.
YanıtlaSilEllerine sağlık süper bir tatlı olmuş.
YanıtlaSilÜzerindeki izlere vuruldum.
Kandilinizi de kutlarım, sevgiler Pırıl.
denedim.bakalım nasıl olacak.
YanıtlaSilfırından çıktı,şerbetini çekti.inanılmaz kıyır kıyır bir tatlı bu kadar yağ şerbet ve pekmez biraz ağır olacak demiştim ama hiçte öyle değil.süper.sık sık yaparım artık
YanıtlaSilDenedimmm,süperrrrr,olduuuuuu,bakalım müştereilerimin yorumu ne olacakk
YanıtlaSildenedim ben beğendi, bakalım yiyen müşterilerimin yorumu ne olacak:)
YanıtlaSilpekmezi sıcakken döktüm
YanıtlaSilhttp://nurtenbegendi.blogspot.com/2013/08/nevzine-yaptim.html
YanıtlaSilTarifinizi aldım, yaptım. Şimdi soğumasını sabırsızlıkla bekliyorum. Bloğumda adresinize link verdim. Sevgiler, selamlar.
Ayrıca iyi bayramlar:)
YanıtlaSilTarif icin tesekkurler hekes begenerek yedi
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilTarifiniz çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
Benim gerçek nevzine tarifime de göz atarsanız sevinirim. :)
http://sevimli-tarifler.blogspot.com.tr/2014/02/gercek-kayseri-nevzinesi.html
Thanks to my father who told me regarding this web site, this weblog
YanıtlaSilis truly awesome.
Also visit my site; working online for google
ellerine sağlık canım tatlın harika görünüyor.
YanıtlaSil