Merhaba, bugün sizlere güzel bir tuzlu kek tarifim var. Çay saatleriniz için farklı bir lezzet. Dereotu sevmeyenler dereotsuz da yapabilir.
Malzemelerimiz:
3 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz ( damak tadına göre çoğaltılabilir)
150-200 gr. beyaz peynir
Yarım demet dere otu( ince ince kıyılmış)
2 su bardağı un
Hazırlanışı:
İlk önce yumurtaları mikserle yaklaşık 5 dakika kadar çırpıyoruz.
Un hariç bütün malzemeleri koyuyoruz. Tahta bir kaşık yardımıyla güzelce karıştırıyoruz.
Unu da azar azar ilave edip karıştırıyoruz.
Daha sonra yağladığımız kalıbımıza döküyoruz.
Kalıptan çıkarırken sorunlar yaşıyorsanız bu bağlantıda ki önemli not kısmını uygulayabilirsiniz.
İlk 30 dakika 150 derecede daha sonraki 10 dakikada 180 derecede fırının kapağını hiç açmadan pişiriyoruz.
Pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırıyoruz. Kürdan temiz çıkarsa kekimiz pişmiş demektir
Piştikten sonra fırından çıkarıp hemen servis tabağına ters çevirip kalıptan çıkarıyoruz.
Biraz ılıdıktan sonra dağılmaması için tırtıklı bıçakla kesiyoruz.
Afiyet olsun. Seviler....
elıne sağlık dereotu mıs gıbı kokmustur severım
YanıtlaSiltuzlu keki bende severim :))
YanıtlaSilellerine sağlık canım....
Çok severim peynirli dereotlu kekleri. Ellerine sağlık canım, nefis görünüyor. Sevgiler...
YanıtlaSilçok güzel olmuş canım ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok nefis bir görüntü tuzlu keklere çok yakışıyor dereotu çok severim eline sağlık canım
YanıtlaSilTARİF İÇİN TEŞEKKÜRLER! EMEĞİNİZE SAĞLIK...
YanıtlaSilEminim guzel olck ellerne saglik
YanıtlaSilyağı biraz fazla geldi sanki
YanıtlaSilÇok güzel oldu tarif için teşekkürler
YanıtlaSil