Merhaba nasılsınız? Beni soracak olursanız bu aralar çok yoğun ve yorgunum. Daha önce bahsettim mi hatırlamıyorum. Evimiz de bu aralar taşınma hazırlıkları var. İlk defa taşınacağız. Doğup büyüdüğüm, kardeşlerimle oyunlar oynadığım, evden ayrılmak biraz hüzünlü olsa da yeni evimizi de çok sevdim. Hem önemli olan sevdiklerimizden ayrılmamak sağlıklı olmak gerisi boş şeyler değil mi? Hemde tebdil-i mekanda ferahlık vardır di mi?
Neyse biz en iyisi tarifimize geçelim. Bu tarif kardeşimin nişanlısı sevgili Ebru'ya ait. Annem paskalya çöreğini çok sever. Kardeşimin nişan bohçasını götürdüğümüzde Ebru o gün bize bu paskalyadan yapmıştı.
Annem bunu o kadar beğendi ki benim kırk yıllık paskalya tarifimi bile eledi. Yerine bu tarif geldi. Bugün işten güçten fırsat bulup annem için yaptım. İtiraf etmeliyim ki bu tarif gerçekten benimkinden güzel. Sizde yeni bir tarif denemek istiyorsanız işte size fırsat :))
Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
3 adet yumurta (birinin sarısını üstü için ayırıyoruz)
6 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet instant kuru hamur mayası (10 gr. lık paket)
1 yemek kaşığı mahlep
aldığı kadar un
Hazırlanışı:
Ilık sütün içine mayamızı ilave edip eritiyoruz.
Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabımıza alıp, güzelce karıştırıyoruz.
Sütü de ilave ediyoruz.
Unu azar azar ilave edip aldığı kadar unla elimize yapışmayacak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp sıcak bir yerde 1-2 saat mayalandırıyoruz.
Daha sonra hamuru önce ikiye sonrada üç eşit parçaya bölüyoruz.
Her parçaya elimizle silindir şekli veriyoruz.
Uç noktalarını birleştirip saç örgüsü şeklinde örüyoruz.
Hamurun diğer yarısına da aynı işlemleri uyguluyoruz.
Yağladığımız yada pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alıp 30 dakika kadar daha tepsi de mayalandırıyoruz.
Daha sonra ayırdığımız yumurta sarısını fırça yardımıyla güzelce üstüne sürüyoruz.
Arzuya göre susam serpebilirsiniz.
180 derece ayarladığımız fırınımızda üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Soğuduğunda dilimleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
Kolay gelain rabbim gücünü arttirsin.
YanıtlaSilEline saglik nefis cok severim.
Tariflerini takip ediyorum gercekten çok güzel seyler yapıyorsun yanlız daha çok tarif bekliyorum senden ellerine saglik
YanıtlaSilElinize sağlık nefiss olmuş bloğunuz çok güzel sevgiler
YanıtlaSilteşekkürler
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor. hafta sonu muhakkak deneyeceğim.ellerinize sağlık
YanıtlaSilİnanılmaz leziz oldu. Tarifiniz mükemmel. 1 hafta geçmedi 2.yi yapiyorum. Elinize sağlık
YanıtlaSilŞuan fırında sabırsızlıkla bekliyorum harika olacağına eminim 😊
YanıtlaSilbayıldım! dün görünce tarifi hemen denemeliyim dedim bu akşam denedim ve gerçekten orjinal pastane paskalyası gibi oldu.tek kelimeyle harika! ellerinize,emeğinize sağlık :)
YanıtlaSilİkincisini yapıyorum yarın şubede afiyetle yiyeceğimize eminim gerçekten garantili tarif ancak bir önerim var içerisindeki mahlep azaltılabilir üzerine de file badem enfes 😊
YanıtlaSilAfiyet olsun. Badem hiç denemedim ama yakışabilir:) Üzerine file fındık içine de kuru üzüm ilave edebilirsiniz çok yakışıyor. Tarafımdan garantili:)))
SilBende bu tarifi dün akşam denedim çok güzel oldu yumuşacık ve lezzetli teşekkürler diğer tariflerinizede göz atacağım
YanıtlaSilHülya
Yaptim ama benim hayalimdeki gibi olmadi nedense. Tadi sekerli ama bi tatszlikta vardi. Yani tam anlasilamadi.hamura sekil verrken baya uzun surdu ve mayalu hamur tabi tadi degsti dye dsnyrum.cunku benim bi poaca tarfim var oda cok guzel ama cok bekletince tadini yitryor oda. Sanrum oyle bisey oldu. Buaeada instant mata degilde kuru maya ile yapicam bide. Ha birde frinda cok beklttmmk de onemli
YanıtlaSilTatlım tarifini deniyorum, şu an mayalanıyor... Bakalım nasıl olacak 😊
YanıtlaSilBu tarife bayılıyorum ne zaman paskalya coregi yapmak istesem bu sayfayi acip bu tarife gore yapıyorum :) tesekkurler tarif icin
YanıtlaSilpaskalya yaptigimda tek uyguladigim tarif ve harike sonuclar.tesekkur ederim
YanıtlaSilbu tarif harika oluyor.paskalya yaptigimda uyguladigim tek. tarif super sonuc.tesekkur ederim tarif icin
YanıtlaSilpaskalya yaptigimda tek uyguladigim tarif ve harike sonuclar.tesekkur ederim
YanıtlaSilgerçekten çok güzel oldu tarif için teşekkürler.
YanıtlaSilMarkete ne zaman gitsem paskalya çöreği alırdım, ama bu tarifinizi gördükten sonra evde yapmaya karar verdim, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilyemek tarifleri
Tarifiniz için tesekkurederim .tadı çok güzel oluyo fakat iki tane paskalya yapınca büyük oluyo ve içi çiğ kaliyo.parçaları küçültüp sayısını fazlalastirabilirmiyoz ?
YanıtlaSil