Malzemelerimiz:
Tabanı için:
2 paket yulaflı bisküvi
3 yemek kaşığı tereyağı
------------------------------------------
İrmikli kat için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 litre süt
------------------------------------------
Üst kat için:
1 kilo bal kabağı
2 su bardağı toz şeker( benim kabağım biraz tatsızdı sizde kabağınıza göre şekeri azaltıp çoğaltabilirsiniz)
Hazırlanışı:
İlk önce bal kabaklarını ince ince doğrayıp tencereye alıyoruz. Üzerine şekeri serpip kapağını kapatıp 30-40 dakika kadar bekletiyoruz. Daha sonra pişiriyoruz.
Kabaklar pişerken diğer taraf da bisküvilerimizi rondo da incecik un gibi yapıyoruz.
Üzerine eritilmiş tere yağını döküp hamur gibi yoğuruyoruz.
Kelepçeli kalıbımızın tabanına güzelce yayıyoruz.
İrmikli kat için süt hariç bütün malzemeleri tenceremize alıp karıştırıyoruz. En son sütü de ilave edip tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Sıcak halde bisküvi yaydığımız kalıbımıza döküp soğutuyoruz.
Son olarak da pişen kabaklarımızı püre haline getirip irmikli karışımın üstüne güzelce yayıyoruz.
1 gece buz dolabının da dinlenmeye bırakıyoruz.
Üzerini çekilmiş ceviz ,fındık veya hindistan cevizi ile süsleyip dilimleyerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
Cok nefis güzel görünüyor ellerine emeklerine saglik
YanıtlaSilgörüntü muhteşem...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık...
bende denedim harika oluyor tatlı sevenler için super bir seçim hem, sağlıklı, hem besleyici ellerine sağlık.
YanıtlaSilcanım Ellerine sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSileline sağlık kuzum nefis.
YanıtlaSilKabak tatlısını klasik olmaktan çıkarıp değişik tariflerde görmek ne güzel rengi mükemmel yakışmış eline sağlık canım
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor sizi takibe aldım sevgiler...
YanıtlaSilCanim :)
YanıtlaSilyeni gelebildim ziyaretine,begenmene çok sevindim :)
ellerine saglik olsun,harika gorunuyor ;)
sevgiyle kal canim...