12 Haziran 2013 Çarşamba

KARADUT SOSLU YALANCI TAVUK GÖĞSÜ...

Merhabalar efendim, yine arayı çok uzattım de mi? Nasılsınız diyeceğim ama ülkemiz deki yaşanan olaylardan dolayı herkesin durumu malum aslında.  Allah hepimize her konu da sağ duyulu ve hoşgörülü olmayı nasip eylesin diyerek tatlımızdan bahsetmek istiyorum...
Karadutun tam da zamanı kan deposu.. Çocuklarınıza mutlaka yedirin. Bizimde bahçemizde bir tane karadut ağacımız var. Bir tane ama maşallah herkese yetiyor. Sütlü tatlıları seven kardeşim için yaptım. Biz de herkes çok sevdi. Sizde sevdiklerinizin hem lezzetli hemde besleyici şeyler yemesini istiyorsanız deneyebilirsiniz. 
Malzemelerimiz:
6 su bardağı süt
1 su bardağı un
150 gr. margarin veya tereyağı
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
------------------------------
Karadut sosu için:
1 kase karadut
1,5 çay bardağı su
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta

Hazırlanışı:
İlk önce geniş bir tencerede margarini eritiyoruz.
Üzerine unu ve nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak hafif kavuruyoruz.
Ocağın altını kapatıyoruz.
Elimize tel çırpıcıyı alıyoruz. Bir bardak sütü azar azar ilave edip çırpıcı ile güzelce karıştırıyoruz.
İyice karıştıktan sonra sütün diğer kalanını ilave ediyoruz.
Şekeri ve vanilyayı da ilave ettikten sonra karıştırıyoruz.
Ocağın altını yakıyoruz. Tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başladığında pişmiş demektir.(Anlattığım şeyleri uygularsanız hiç bir şekilde topaklanma olmayacaktır)
Sıcak sıcak servis kaselerine alıyoruz.
Diğer tarafta sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz.
İlk önce dutları yıkayıp süzüyoruz.
Sonra mutfak robotuna alıyoruz. Üzerine 2 yemek kaşığı şekeri 1 yemek kaşığı nişastayı ve 1,5 çay bardağı suyu ilave ederek robotta karıştırıyoruz.
Pişireceğimiz tencereye alıyoruz. Tel çırpıcı yardımıyla kaynayana kadar pişiriyoruz.
Sıcak sıcak kasede ki yalancı tavuk göğüslerinin üzerine döküyoruz.
Buzdolabında 2-3 saat dinlendikten sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun. Sevgiler....

2 yorum:

  1. Merhabalar canım,
    Ellerine sağlık canım. Hem çok lezzetli hem de çok pratik bir tarif. Bloğunu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da beklerim. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık. nefis olmuşlar. bende yaptım geçen zamanlarda. şimdide reçeli yapıldı bekliyor.:)) Ama tepsiyi ben alsam da içindekiler size kalsa.. Tatlıyı yemekden sonra özellikle gece çok seviyorum..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...