9 Temmuz 2012 Pazartesi

HAŞHAŞLI KEK...


  Merhaba, herkese mutlu ve sağlıklı bir hafta diliyorum. Bugün sizlere çok güzel bir kek tarifim var. Çay saatleriniz için çok güzel bir lezzet.
Malzemelerimiz:
3 adet yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardapı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı haş haş tohumu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un






Hazırlanışı:
  • İlk önce yumurta ve şekeri mikserle beş dakika kadar çırpıyoruz.
  • Mikserin uçlarını çıkarıyoruz.
  • Daha sonra sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çıkardığımız uçlarla elimizle çırpıyoruz.
  • Kabartma tozunu karbonatı koyuyoruz.
  • Unu azar azar çok fazla akışkan olmayacak bir kıvama gelene kadar ekliyoruz.
  • Mikser ucuyla elimizle güzelce karıştırıyoruz.
  • En son olarak haş haşları  koyup karıştırıyoruz.
  • Yağlanmış kek kalıbımıza döküyoruz. Kalıptan kolay çıkması için yaptığımız işlemleri buradaki önemli not kısmını okuyup uygulayabilirsiniz. 
  • İlk 40 dakika 150 derecede daha sonraki 10 dakikada 180 derecede fırının kapağını hiç açmadan pişiriyoruz.
  • Pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırıyoruz. Kürdan temiz çıkarsa kekimiz pişmiş demektir
  • Piştikten sonra fırından  çıkarıp hemen  servis tabağına  ters çevirip kalıptan çıkarıyoruz.
  • Biraz ılıdıktan sonra dağılmaması için tırtıklı bıçakla kesiyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler...

15 yorum:

  1. ohhh mis ellerine sağlık bende de haşhaşlı çörek var:))

    YanıtlaSil
  2. HAŞHAŞI ÇOK SEVERİM,KEKE DE ÇOK YAKIŞIR ELLERİNE SAĞLIK CANIM..

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglik hayirli haftalar arkadasim

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık, haşhaşlı keki de yemesi ne güzel olur çıtır çıtır :) Çok beğendim,sevgiler!

    YanıtlaSil
  5. çayımı alıp geliyorum...
    ellerine sağlık tatlım...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık..nefis bir görüntü...

    YanıtlaSil
  7. nefis görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  8. kek çok güzel görünüüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Ben içi hamur kek sevmem çoğu öyle pişirirya. Ama seninki harika bir şekilde pişmiş, kabarmış. Ağızda çıtır çıtır haşhaş eşliğinde harika bir kek. Çaylada ne harika olur.Ellerine sağlık canım. Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  10. Haşhaşlı tarifleri çok severim, kekte nefis görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. ya keki yaparken yoğurdun olmadığını farkettim bende süt kattım nasıl olur tadı

    YanıtlaSil
  12. Sütle de gayet güzel olur.Sonucunu beğenip beğenmediğinizi yazarsanız çok mutlu olurum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SONUÇ ÇOK GİÜZEL OLDU. HAKİKATEN SİTENİZ DE ÇOK İYİ TARİFLER VAR. EN AZINDAN SONUÇLAR ÇOK GÜZEL... NE YAPTIYSAM ÇOK İYİ OLDU.ELLERİNİZE SAĞLIK HİÇ DÜŞÜNMEDEN EVDE MALZEME VARSA TARİFLERİNİZİ HEMEN YAPIYORUM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

      Sil
    2. çok güzel oldu tüm tariflerinizi hiç düşünmeden yapıyorum ve sonuç hep güzel teeşekkürler

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...