12 Nisan 2013 Cuma

PEYNİRLİ TUZLU KEK...

Merhaba, bugün sizlere güzel bir tuzlu kek tarifim var. Çay saatleriniz için farklı bir lezzet. Dereotu sevmeyenler dereotsuz da yapabilir.
Malzemelerimiz:
3 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz ( damak tadına göre çoğaltılabilir)
150-200 gr. beyaz peynir
Yarım demet dere otu( ince ince kıyılmış)
2 su bardağı un
Hazırlanışı:
İlk önce yumurtaları mikserle yaklaşık 5 dakika kadar çırpıyoruz.
Un hariç bütün malzemeleri koyuyoruz. Tahta bir kaşık yardımıyla güzelce karıştırıyoruz.
Unu da azar azar ilave edip karıştırıyoruz.
Daha sonra yağladığımız kalıbımıza döküyoruz.
Kalıptan çıkarırken sorunlar yaşıyorsanız bu bağlantıda ki önemli not kısmını uygulayabilirsiniz.
İlk 30 dakika 150 derecede daha sonraki 10 dakikada 180 derecede fırının kapağını hiç açmadan pişiriyoruz.
Pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırıyoruz. Kürdan temiz çıkarsa kekimiz pişmiş demektir
Piştikten sonra fırından  çıkarıp hemen  servis tabağına  ters çevirip kalıptan çıkarıyoruz.
Biraz ılıdıktan sonra dağılmaması için tırtıklı bıçakla kesiyoruz.

Afiyet olsun. Seviler....

9 yorum:

  1. elıne sağlık dereotu mıs gıbı kokmustur severım

    YanıtlaSil
  2. tuzlu keki bende severim :))
    ellerine sağlık canım....

    YanıtlaSil
  3. Çok severim peynirli dereotlu kekleri. Ellerine sağlık canım, nefis görünüyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Çok nefis bir görüntü tuzlu keklere çok yakışıyor dereotu çok severim eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. TARİF İÇİN TEŞEKKÜRLER! EMEĞİNİZE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  7. Eminim guzel olck ellerne saglik

    YanıtlaSil
  8. yağı biraz fazla geldi sanki

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel oldu tarif için teşekkürler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...