Malzemelerimiz:
1 paket margarin veya tereyağı(250 gr.)
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
4 adet elma
4 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı biraz iri çekilmiş ceviz veya fındık
Hazırlanışı:
İlk önce elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz.
Üzerine 4 yemek kaşığı şekeri ilave edip yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.
Pişirdikten sonra tarçını ve fındığı ilave edip güzelce karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Diğer taraf da hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
İlk önce margarini bir tava da eritiyoruz.
Daha sonra un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabında karıştırıyoruz.
Üzerine erittiğimiz margarini de ilave edip karıştırıyoruz.
Aldığı kadar un ilave edip elimize yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hafif un serptiğimiz masamızda hamurumuzu yarım cm kalınlığında açıyoruz.
Sonra tencere kapağı yardımıyla yuvarlak şekilde kesiyoruz.
Alt resimdeki gibi kesip hazırladığımız karışımdan koyuyoruz.
Sonra sarıp şekillendiriyoruz. Pişirme kağıdı serdiğimiz yada yağladığımız tepsiye diziyoruz.
175 derecede ayarladığımız fırınımızda üzeri çok hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Soğuduğunda pudra şekeri eliyoruz.
Kurabiyemiz hazır....
Afiyet olsun. Sevgiler...
ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilbizim evde çok sevilir :)
pUDRA ŞEKERİ HARİÇ BENİMDE TARİFİM BÖYLE CANIM.
YanıtlaSilEllerine sağlık. Birde bunu denerim. Ben çok severim elmalı kurabiyeyi nasılsa..
AH NASIL SEVERİM BİR BİLSEN?ELİNE SAĞLIK
YanıtlaSilellerine sağlıkk bayılırımm
YanıtlaSilcanımda tam bundan çekiyordu alayım bari abir kaç tane:)) sevgiler..
YanıtlaSilcanım süper görünüyor nefis olmuş eline sağlık
YanıtlaSil