Bol yağışlı İstanbul dan herkese bol bol selamlar.. Yazmaya ara verince insan nasıl giriş yapacağını bilemiyor. En iyisi konuya hemen girmek :) Bugün sizinle geçen ay kuzen gününde yaptığım yoğurtlu buğday salatasının tarifini paylaşacağım. Hem çok lezzetli hem de çok doyurucu. Buyurun bakalım...
Malzemelerimiz:
Yarım kilo aşurelik buğday
1,5 su bardağı haşlanmış veya konserve mısır
7-8 adet salatalık turşusu
2,5 su bardağı yoğurt
3-4 kaşık mayonez
tuz, pul biber arzuya göre sarımsak
Hazırlanışı:
Buğdayları bir gece önceden üzerini geçecek suda bekletiyoruz.
Sonra varsa zaman kazanmak için düdüklü tencerede yoksa normal tencerede haşlayıp pişiriyoruz.
Pişirdikten sonra süzüyoruz. Yapış yapış olmaması için üzerinden su geçiriyoruz.
İyice süzüldükten sonra geniş bir kaba alıyoruz.
İçine mısırı ince ince doğradığımız salatalık turşularını, mayonezle iyice karıştırdığımız yoğurdu, tuzunu pul biberi de ip güzelce ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
Servis kabımıza alıp süslüyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
ellerinize sağlık
YanıtlaSilHarika görünüyor, sarımsak koyunca daha hoş oluyor.. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilBizde sık sık tüketilen bir salata bu ellerine sağlık... Seninki de harika görünüyor...
YanıtlaSilSevgiler
Üzerindeki turşuları yesem yeter bana:) Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilAnnem de çok yapar bunun çeşitlerini:) ellerinize sağlık.
Ben de beklerim sayfama...
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...