Malzemelerimiz:
1 paket margarin(250 gr.)
1,5 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
2 tane portakal kabuğu rendesi
4 yemek kaşığı çekilmiş fındık veya ceviz
aldığı kadar un
Yumurtaları kırıp karıştırıyoruz.
Portakal kabuğu rendesini, kabartma tozunu, fındığını da ilave edip yoğuruyoruz.
Son olarak aldığı kadar unu da ilave ederek yumuşak bir hamur yapıyoruz (hamurumuz elimize yapışmayacak şekilde olacak)
Yapmış olduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
Yuvarladığımız hamurları arzuya göre şekere bulayabilirsiniz.
Ondan sonra pişirme kağıdı serdiğimiz veya yağ sürdüğümüz tepsimize diziyoruz. 180 dereceye ayarladığımız fırınımızda çok hafif üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
bizim burada buna asker çöreği derler tadı hem harika hemde çabuk bayatlamıyo :)
YanıtlaSil