Merhaba, bugün size çay saatlerinizde çayınızın yanında afiyetle yiyeceğiniz çok güzel bir turta tarifim var. Bu tarifi geçen hafta gittiğimiz Emine abla da yedik. Herkes tarafından beğenilince de sizler için yapılışını öğrenip uyguladım.
Hamuru için malzemeler:
1 adet yumurta
1 paket eritilmiş margarin
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İçi için malzemeler:
3 adet rendelenmiş elma
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Elmaların kabuğunu soyup güzelce rendeliyoruz.
Şekeri ve tarçını ilave edip karıştırıyoruz.
Hazırlanışı:
İlk önce margarini eritip biraz ılıklaştırıyoruz.
Yoğurma kabımıza şekeri koyuyoruz 1 adet yumurtayı ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
Ilık margarini de ilave edip karıştırıyoruz.
Vanilya ve kabartma tozunu da ilave ediyoruz.
Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru iki eşit parçaya ayırıyoruz.
Büyük boy yuvarlak borcamın her tarafını margarinle güzelce yağlıyoruz.
Hamurun yarısını eşit olacak şekilde tepsiye güzelce yayıyoruz.
Hazırladığımız Elmalı içi hamurun üzerine güzelce yayıyoruz.
Kalan hamuru elmaların üzerine rendeliyerek elmaları kapatıyoruz.
180 derece de ayarladığımız fırınımızda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eliyoruz.
Dilimleyerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
Nefis gorunuyor canim. Ellerine saglik...
YanıtlaSilçok severiiim elimi uzatıp tabağı alasım geldi:)ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilHarika bir tarif,bende yaparim cocuklar cok seviyor,elinize saglik seninde...
YanıtlaSilElinize sağlık Harika bir turta olmuş .Afiyet olsun
YanıtlaSil