24 Temmuz 2013 Çarşamba

GÜVEÇTE KABAK...

   Merhaba, bu tarif kız kardeşim Yıldız'a ait tamamen onun uydurmasyonu. Abla bunu mutlaka denemelisin deyince bende hemen denedim. Bizimkiler çok beğendi. Yapması da çok çok basit..

3 adet kabağı soyup yağda kızartıyoruz.
Sonra güvece alıp tuzluyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.Sevgiler..

23 Temmuz 2013 Salı

YOĞURT TATLISI...

Merhaba, malum Ramazan ayındayız ve iftar sofraları tatlısız olmaz. Yoğurt tatlısının geçen akşam ki misafirlerim için yaptım. Şerbetli tatlıları sevenlerin beğeneceği bir lezzet.
Malzemelerimiz:
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı yoğurt
50 gr. eritilmiş margarin
3 çay bardağı un
3 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
6 su bardağı şeker
6,5 su bardağı su
yarım limon

Hazırlanışı:
İlk önce şerbetini hazırlamaya başlıyoruz.
Şekerle suyu güzelce karıştırıp pişirmek için ocağa alıyoruz.
Kaynadıktan 15 dakika sonra limon suyunu da ilave edip 2-3 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Yumurta ve şekeri iyice beyazlayana kadar mikserle çırpıyoruz.
Yoğurt ve erimiş margarini ilave edip karıştırıyoruz.
Unu, irmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave edip en düşük ayarda çırpıyoruz.
Sıvı yağla güzelce her tarafını yağladığımız borcam tepsiye güzelce yayıyoruz.
180 dereceye ayarladığımız fırınımızda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıktıktan 3-4 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine döküp soğumaya bırakıyoruz.
Şerbetini çekip soğuduktan sonra dilimliyoruz.
İster kaymak eşliğinde ister vanilyalı dondurma eşliğinde servis ediyoruz.

Afiyet olsun. Sevgiler... 

17 Temmuz 2013 Çarşamba

Pakmaya pudingler, sıcak yaz iftarları için bire bir.


Mutfağın Yıldızı hanımlar... Sıcak yaz günlerinde iftarınızı taçlandıracak serinliklere ne dersiniz? Size önerimiz Pakmaya pudingler: Yeni mi yeni, lezzetli mi lezzetli, çeşitli mi çeşitli... Çikolatalısı, fındıklısıyla... Kakaolusu muzlusuyla... Vanilyalısı çileklisiyle, büyük küçük herkese tam 9 çeşit doyumsuz lezzet! Hepsi Pakmaya kalitesi, Pakmaya özeniyle... Hazırlaması son derece pratik. Bir çırpıda kasede! Kıvamı mükemmel. Tadı yerinde. Her gün birini deneyin... Sevdiklerinizi şımartın. Yepyeni, birbirinden nefis Pakmaya pudinglerle Ramazan sofralarınıza lezzet, serinlik taşıyın!

Yapanların şimdiden eline sağlık, yiyenlere şimdiden afiyet olsun!


Çikolatalı Pudingle Meyve Serinliği



Malzemeler:

Puding için:

• 1 Paket Pakmaya Bitter Çikolatalı Puding
• 2 Su Bardağı Soğuk Süt (400ml)

Pelte için:
• 1,5 Çay Bardağına Yakın Pakmaya Buğday Nişastası (80 g)
• 1 Su Bardağı Toz Şeker (175g)
• 2 Su Bardağı Su (400 ml)
• 2 Su Bardağı Meyve Suyu (400ml)
• Arzuya Göre Meyve Parçaları

Süsleme için:
• Yarım Demet Taze Nane
• 1 Paket Pakmaya Krem Şanti
• 1 Su Bardağı Süt (200ml)


Hazırlanışı:
1. Pakmaya Bitter Çikolatalı Puding'i ocaktan alınca servis kaselerinin yarısına kadar koyun ve soğumaya bırakın.
2. Pelte malzemelerini bir tencereye aktarıp ocakta karıştırarak pişirin.*
3. Kaynama başlayınca 3-4 dakika daha kaynatın Ocaktan alınca, servis kaselerindeki pudinglerin üzerine dökün.
4. Buzdolabında katılaşıncaya kadar soğutun. İsteğe göre Pakmaya Krem Şanti ve üzerinde taze nane yaprakları ile soğuk servis edin.

İpucu:
*Eğer meyve parçaları katacaksanız, ocaktan aldıktan sonra pelteye ekleyebilirsiniz.

Yoğurtlu Meyveli Yaz Pudingi


Malzemeler:

Pudingli Karışım için:

• 1 Paket Pakmaya Vanilyalı veya Çilekli Puding
• 2 ½ Su Bardağı Süt (500ml)
• ½ Su Bardağı Toz Şeker (85g)
• 1 Su Bardağı Çekirdekleri Çıkartılmış Kiraz
• 1 Su Bardağı Yıkanmış ve Dilimlenmiş Şeftali
• 1 Su Bardağı Taze Orman Meyveleri
• 2 Çay Bardağı Yoğurt (200g)
• 1 Çay Bardağı Kuru Meyve ve Yulaf Ezmesi Karışımı

Üzeri için:
• Yarım Çay Bardağı Badem
• 1-2 Çay Kaşığı Toz Tarçın

Hazırlanışı:
1.Pakmaya Vanilyalı Puding ve sütü bir tencereye aktarı, paketteki tarifine göre karıştırarak pişirin. Kıvamını alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
2.Soğuyan pudingi bir çırpma kabına aktarın, yoğurdu da ekleyip el mikseri yardımıyla sulanmaması için kısa bir süre karıştırın.
3.Taze ve kuru meyveleri, yulaf ezmesi ile birlikte bir kaseye aktarın ve karıştırın.
4.Meyveli karışımın yarısını servis bardaklarına veya kaselere dağıtın.
5.Üzerine pudingli karışımdan ilave edip, tekrar meyve karışımı ve üstüne tekrar pudingli karışımı ilave edin.
6.Buzdolabında 2-3 saat soğutun.
7.Üzerini tarçın ve bademle süsleyerek soğuk servis edin.

İpucu:
*Dilerseniz çubuk tarçınlar kullanarak sunumu zenginleştirebilirsiniz.
**Meyve seçimini sizlere bırakıyoruz.


 Diğer tarifler için tıklayınız.







Bir bumads advertorial içeriğidir.

12 Temmuz 2013 Cuma

ÇITIR KADAYIFLI MUHALLEBİ...

Merhaba, bugün sizlere yiyen herkesin varsa biraz daha alabilir miyim dediği bir lezzeti paylaşacağım. Bu tarifi dün iftarda ağırladığım kuzenlerime yaptım. Herkesten de çok güzel yorumlar aldı. Aslında bu tatlıyı daha önce bir çok kez yaptım. Sizinle paylaşmadığımı fark edince hemen fotoğrafladım. Daha önce yaptığımda bütün halde borcama yaymıştım. Dün kuplarda porsiyon halinde sundum. Hem servisi daha rahat oldu hemde daha şık bir görünümü oldu. Siz iki şekilde de servis edebilirsiniz. İftara ne tatlı yapsam diye düşünenler hiç düşünmeyin hemen bu tarifi deneyin derim. Hem yaza hemde iftara çok uygun..
Malzemelerimiz:
Yarım kilo yaş kadayıf
yarım paket tereyağ(125 gr.)
6 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı biraz ince çekilmiş fındık veya ceviz

Muhallebisi için:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı şeker(damak tadınıza göre biraz azaltabilirsiniz)
1 paket vanilya
1 paket krem şanti ve çırpmak için yarım bardak süt

Hazırlanışı:
Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyuyoruz. Daha sonra çıkarıp güzelce küçük parçalar halinde  kırıyoruz.
Geniş bir tencerede tereyağıyla beraber kadayıfı sürekli karıştırarak kavuruyoruz.(Bu kısmı biraz sabır gerektiriyor. Sürekli karıştırmazsak bazı parçalar yanık yanık olabilir. Bu da pek hoş olmaz)
Kavruk rengi aldığında içine 6 kaşık şekeri ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
1-2 dakika daha güzelce kavurduktan sonra altını kapatıp cevizi de koyup karıştırıyoruz.
Diğer tarafta muhallebiyi yapmaya başlıyoruz.
İlk önce yarım bardak sütle krem şantiyi güzelce çırpıp bir kenarda bekletiyoruz.
Daha sonra tencereye unu, nişastayı, vanilyayı ve şekeri koyup karıştırıyoruz.
1 litre sütü azar azar ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
Topak topak olmaması için tel çırpıcı kullanıyoruz.
Ocağa alıyoruz. Kaynayana kadar tel çırpıcıyla sürekli karıştırıyoruz.
Ocaktan indirdikten sonra içine krem şantiyi ilave edip mikserle 3-4 dakika çırpıyoruz.
Kavurduğumuz kadayıftan bir sıra kuplara döşüyoruz. Üzerine muhallebiden döküyoruz.
Sonra tekrar kadayıf serpiyoruz.
Aynı işlemi bütün kuplara tekrarlıyoruz.
Kadayıfların çıtırlığını kaybetmemesi için 5 dakika bekledikten sonra buz dolabına kaldırıyoruz.
Soğuduktan sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun. Sevgiler...

9 Temmuz 2013 Salı

VİŞNE SOSLU SÜTLÜ İRMİK TATLISI...

Yine upuzun bir aradan sonra merhaba, herkese hayırlı Ramazanlar. 
Hayatınızdan sağlık ve huzur eksik olmasın. Yazmadığım süre zarfında yeni evimize taşındık ve yerleştik. İlk defa taşınan biz sürekli taşınanların neler yaşadığını çok iyi anladık.  Güzel Allah'ım herkesi ev sahibi yapsın. Bu süre zarfında  herkes için bolca dua ettik. Tabi ilk defa taşınmanın verdiği acemilikle 10 günde ancak yerleşebildik. Taşındığımız evimizde acı tatlı çok güzel anılarımız vardı. Her şeyden önce orada doğduk, büyüdük, çocukluğumuz ve genç kızlığımız o evde geçti. Güzel Allah'ım yeni evimizde de sağlıkla, huzurla oturmayı nasip etsin..
Şimdi gelelim tatlımıza.. Tatlımız tam bir yaz tatlısı. Soğuk ve hafif tatları, tatlıyla ekşinin mayhoşluğunu sevenlerin beğeneceği çok güzel bir lezzet. Yapması da oldukça basit. Sıcak iftar sofralarında içinizi serinletecek bir lezzet. Deneyin derim. Kolay gelsin...

Malzemelerimiz:
1 litre süt
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi.
------------------------------------------
Vişne sosu için:
1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne
yarım su bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
yarım yemek kaşığı nişasta

Hazırlanışı:
Pişireceğimiz tencereye süt hariç bütün malzemeleri koyuyoruz.
Üzerine yavaş yavaş sütü ilave edip tel çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırıyoruz.
Ocağa alıp göz göz olup kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Her tarafını güzelce ıslattığımız kalıbımıza sıcak sıcak döküyoruz.
Kalıbımız yoksa yuvarlak borcam tepsiler de olur.
En az 4-5 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Daha sonra vişne sosunu hazırlıyoruz.
Vişne sosu için gerekli bütün malzemeleri küçük bir tencereye koyup, sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Soğuk halde buzdolabından çıkardığımız tatlının üstüne döküyoruz.
Tatlımızı dilimleyip üzerine kalan sostan bolca dökerek servis ediyoruz.

Afiyet olsun. Sevgiler...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...