Keki için:
4 adet yumurta
3 Türk kahvesi fincanı şeker
3 Türk kahvesi fincanı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
--------------------------------------------------------------------
Daha sonra keki ıslatmak için 2 su bardağı süt
---------------------------------------------------------------------
2 poşet krem şanti ve hazırlamak için üzerindeki tarife göre süt miktarı (süt miktarı markasına göre değişebiliyor)
--------------------------------------------------------------------
1 paket çikolata sosu ve hazırlamak için üzerindeki tarife göre süt miktarı (süt miktarı markasına göre değişebiliyor)
Hazırlanışı:
İlk önce kekimizi hazırlamaya başlıyoruz.
Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla yaklaşık 5-6 dakika çırpıyoruz.
Diğer malzemeleri koyup mikseri çalıştırmadan uçlarıyla güzelce karıştırıyoruz.
Sıvı yağla güzelce yağladığımız borcamımıza döküp 165-170 derecede ayarladığımız fırınımızda yaklaşık 45 dakika kadar pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken diğer tarafta 2 poşet krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp 30 dakika kadar buz dolabında bekletiyoruz.
Kekimiz fırından çıkar çıkmaz sıcak haldeyken üzerine 2 su bardağı soğuk sütü her yerine eşit olacak şekilde döküp soğumaya bırakıyoruz.
Çikolatalı sosumuzu üzerindeki tarife göre tel çırpıcıyla karıştırarak pişiriyoruz.
Kabuk bağlamaması için ara ara karıştırarak soğutuyoruz.
Kekimiz soğuduğunda üzerine krem şantinin tamamını koyup güzelce yayıyoruz.
En az 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Servis için dilimlediğimiz de çikolatalı sostan üzerine 1 yemek kaşığı kadar döküyoruz.
Pastamız hazır.
Afiyet olsun.Sevgiler..
Benimde cok sik yaptigim bir tarif :) ellerine saglik. Mutlu yillar...
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım çok sevdiğim bir pasta ben tabağı alır kaçarım:))
YanıtlaSilbu pastayı çok sevdim :))
YanıtlaSiltam benlikmiş...
ellerine sağlık canım....
mutlu yıllar...