12 Temmuz 2013 Cuma

ÇITIR KADAYIFLI MUHALLEBİ...

Merhaba, bugün sizlere yiyen herkesin varsa biraz daha alabilir miyim dediği bir lezzeti paylaşacağım. Bu tarifi dün iftarda ağırladığım kuzenlerime yaptım. Herkesten de çok güzel yorumlar aldı. Aslında bu tatlıyı daha önce bir çok kez yaptım. Sizinle paylaşmadığımı fark edince hemen fotoğrafladım. Daha önce yaptığımda bütün halde borcama yaymıştım. Dün kuplarda porsiyon halinde sundum. Hem servisi daha rahat oldu hemde daha şık bir görünümü oldu. Siz iki şekilde de servis edebilirsiniz. İftara ne tatlı yapsam diye düşünenler hiç düşünmeyin hemen bu tarifi deneyin derim. Hem yaza hemde iftara çok uygun..
Malzemelerimiz:
Yarım kilo yaş kadayıf
yarım paket tereyağ(125 gr.)
6 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı biraz ince çekilmiş fındık veya ceviz

Muhallebisi için:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı şeker(damak tadınıza göre biraz azaltabilirsiniz)
1 paket vanilya
1 paket krem şanti ve çırpmak için yarım bardak süt

Hazırlanışı:
Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyuyoruz. Daha sonra çıkarıp güzelce küçük parçalar halinde  kırıyoruz.
Geniş bir tencerede tereyağıyla beraber kadayıfı sürekli karıştırarak kavuruyoruz.(Bu kısmı biraz sabır gerektiriyor. Sürekli karıştırmazsak bazı parçalar yanık yanık olabilir. Bu da pek hoş olmaz)
Kavruk rengi aldığında içine 6 kaşık şekeri ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
1-2 dakika daha güzelce kavurduktan sonra altını kapatıp cevizi de koyup karıştırıyoruz.
Diğer tarafta muhallebiyi yapmaya başlıyoruz.
İlk önce yarım bardak sütle krem şantiyi güzelce çırpıp bir kenarda bekletiyoruz.
Daha sonra tencereye unu, nişastayı, vanilyayı ve şekeri koyup karıştırıyoruz.
1 litre sütü azar azar ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
Topak topak olmaması için tel çırpıcı kullanıyoruz.
Ocağa alıyoruz. Kaynayana kadar tel çırpıcıyla sürekli karıştırıyoruz.
Ocaktan indirdikten sonra içine krem şantiyi ilave edip mikserle 3-4 dakika çırpıyoruz.
Kavurduğumuz kadayıftan bir sıra kuplara döşüyoruz. Üzerine muhallebiden döküyoruz.
Sonra tekrar kadayıf serpiyoruz.
Aynı işlemi bütün kuplara tekrarlıyoruz.
Kadayıfların çıtırlığını kaybetmemesi için 5 dakika bekledikten sonra buz dolabına kaldırıyoruz.
Soğuduktan sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun. Sevgiler...

5 yorum:

  1. ellerine sağlık bende bu akşam yapsam diye aklımdan geçiriyordum. Dün bolca kadayıf aldım azar azar değişik şeklillerde tüketmek lazım

    YanıtlaSil
  2. bayılırım ben bu tatlıya kuplarda sunulmasıda çok güzel olmuş ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım
    annemin çok sık yaptığı bir tatlı :)

    YanıtlaSil
  4. çok şık bir sunum olmuş canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyorlar, sütlü ve haifi bir de üzerindeki tereyağlı kadayıfla nefis olmuş.
    Ellerine sağlık süper...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...