28 Ekim 2012 Pazar

ET VE TAVUK SUYU SAKLAMA YÖNTEMİ...

    Merhaba, et yemeyen çocukların  protein almaları için anneler çeşitli yöntemlere baş vuruyor. Onlardan biride malumunuz çorbalara ,pilavlara, yemeklere çaktırmadan et, kemik, tavuk suyu kullanmak:)
Et sularını biz bu şekilde saklıyoruz. Kullanması oldukça rahat.. İstediğiniz kadar kesip çorbalara, pilavlara, yemeklere kullanabilirsiniz..

Et ve kemikleri güzelce yıkadıktan sonra kaynatıyoruz. İçlerinde kemik parçası kalmaması için süzüyoruz.
Ilındıktan sonra huni yardımıyla buz poşetlerine koyuyoruz. Ağızlarını sıkıca bağlıyoruz.
Buz dolabının buzluk bölümüne kaldırıyoruz.
Gerektiğinde istediğimiz kadar kesip kullanıyoruz..

Afiyet olsun. Sevgiler....

3 yorum:

  1. Her ilkbaharda gelinciklerin en güzel başlangıçları müjdelemesi gibi, bu bayramın da sana ve ailene mutluluk ve neşe getirmesini diliyorum... İyi bayramlar!

    YanıtlaSil
  2. Bir ara bende denemiştim, çok iyi oluyor ,hele kış geliyor çorbalar için mükemmel.Eline sağlık..

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık bende sıksık kullanırım bu yöntemi çok rahat oluyor

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...