31 Aralık 2012 Pazartesi

AĞLAYAN PASTA...

  Merhaba, öncelikle yeni yılın herkese sağlık, mutluluk, huzur getirmesi dilerim. Bugün sizinle bizim ailenin  en sevdiği pastalardan biri olan, ağlayan pastanın tarifini paylaşacağım. Hafif tadıyla midenizi baymayan oldukça da lezzetli bir tat. Tarifini nereden kimden aldım hatırlamıyorum. Yıllardır da çok sıklıkla yaparım. Genelde de arkadaşlarımın ve yeğenlerimin isteği üzerine yapıyorum. Bu seferde sevgili yeğenlerimin isteği üzerine yapıldı. Geçenlerde bir arkadaşımın uyarısı üzerine fark ettim ki blog da paylaşmamışım. Çocuklar hepsini mideye indirmeden bir dilimini sizin için fotoğrafladım. Çikolatalı şeyleri pek sevmeyen Asya'nın ( 3 yaşında ) isteği ise hepimizi çok güldürdü. ''Teyze benim pastam ağlamasın'' ona sossuz yani ağlamayan bir dilim hazırlandı :))
Malzemelerimiz:
Keki için:
4 adet yumurta
3 Türk kahvesi fincanı şeker
3 Türk kahvesi fincanı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
--------------------------------------------------------------------
Daha sonra keki ıslatmak için 2 su bardağı süt
---------------------------------------------------------------------
2 poşet krem şanti ve hazırlamak için üzerindeki tarife göre süt miktarı (süt miktarı markasına göre değişebiliyor)
--------------------------------------------------------------------
1 paket çikolata sosu ve hazırlamak için üzerindeki tarife göre süt miktarı (süt miktarı markasına göre değişebiliyor)

Hazırlanışı:
İlk önce kekimizi hazırlamaya başlıyoruz.
Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla yaklaşık 5-6 dakika çırpıyoruz.
Diğer malzemeleri koyup mikseri çalıştırmadan uçlarıyla güzelce karıştırıyoruz.
Sıvı yağla güzelce yağladığımız borcamımıza döküp 165-170 derecede ayarladığımız fırınımızda yaklaşık 45 dakika kadar pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken diğer tarafta 2 poşet krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp 30 dakika kadar buz dolabında bekletiyoruz.
Kekimiz fırından çıkar çıkmaz sıcak haldeyken üzerine 2 su bardağı soğuk sütü her yerine eşit olacak şekilde döküp soğumaya bırakıyoruz.
Çikolatalı sosumuzu üzerindeki tarife göre tel çırpıcıyla karıştırarak pişiriyoruz.
Kabuk bağlamaması için ara ara karıştırarak soğutuyoruz.
Kekimiz soğuduğunda üzerine krem şantinin tamamını koyup güzelce yayıyoruz.
En az 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Servis için dilimlediğimiz de çikolatalı sostan üzerine 1 yemek kaşığı kadar döküyoruz.
Pastamız hazır.

Afiyet olsun.Sevgiler..

3 yorum:

  1. Benimde cok sik yaptigim bir tarif :) ellerine saglik. Mutlu yillar...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık arkadaşım çok sevdiğim bir pasta ben tabağı alır kaçarım:))

    YanıtlaSil
  3. bu pastayı çok sevdim :))
    tam benlikmiş...
    ellerine sağlık canım....

    mutlu yıllar...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...