30 Mayıs 2014 Cuma

ÇİLEKLİ TART/MUHALLEBİLİ ÇİLEKLİ KEK...

Merhaba, geçen günlerde Asya'yla teyze yeğen günü yaptık. Bir şeyler çırpmayı seven Asya, kek yapalım  mı teyze deyince hadi gel yapalım diye girdik mutfağa. Evde olan çilekleri de değerlendirmek isteyince tarif kendiliğinden çıktı.  Biz de herkes çok sevdi. 
Keki için malzemelerimiz:
2 adet yumurta 
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı yoğurt
1 adet kabartma tozu
aldığı kadar un

Muhallebisi için:
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı süt
1 adet vanilya

Üzeri için yarım kilo çilek

Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri karıştırma kabımız da en az beş dakika mikserle çırpıyoruz.
Daha sonra sıvı yağ ve yoğurdu ilave edip mikseri çalıştırmadan uçlarıyla karıştırıyoruz.
Kabartma tozuyla beraber azar azar un ilave ediyoruz. Kek kıvamına gelene kadar un ilave edip karıştırıyoruz.
Önceden her tarafını güzelce yağladığımız tart kalıbına yoksa yuvarlak bir borcam tepsiye döküyoruz.
Kekin kalıbımızdan dağılmadan çıkması için burayı tıklayıp linkteki önemli not kısmını okuyunuz.
170 derecede ayarladığımız fırınımızda üzeri kızarıp içi pişene kadar pişiriyoruz.
Kekimiz piştikten sonra ters çevirip soğumaya bırakıyoruz.
Bizde o arada muhallebimizi yapmaya başlıyoruz.
Tenceremizin içine süt hariç bütün malzemeleri koyuyoruz.
Sütü de azar azar ilave ederek tel çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırıyoruz.
Ocağa alıyoruz sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz.
Ocaktan alıyoruz bir iki dakika bekleyip harı gittikten sonra kekimizin üzerine güzelce yayıyoruz.
Muhallebisi soğuduktan sonra uzunlamasına ince doğradığımız çilekleri yerleştiriyoruz.
Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz.

Afiyet olsun. Sevgiler...

3 yorum:

  1. Pek çok tariften yararlandım bu blog'taki. Çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Mükemmel bir site mahvoldum :P

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...