Bu tarifimizi ayrıca, Porselen Demlik Çay Saati etkinliğinin son günlerini yaşayan arkadaşım Gelibolu17. ve tabiki Çay Kahve Bahane etkinliği yeni ev sahibesi Marifetane 'ye gönderiyorum ...
Malzemelerimiz:
5 su bardağı un
yarım paket yaş maya
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
2 yumurta(birinin sarısı üzerine sürülecek)
yarım çay bardağı sıvıyağ
1yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su
Hazırlanışı:
- Unumuzu yoğurma kabımızın içine alıyoruz.
- Ortasını havuz gibi açıyoruz. Etrafına un ve şekeri serpiyoruz.
- Havuzun içine mayayı koyup, Mayanın üstüne ılık su dökerek elimizle mayayı eritiyoruz. Daha sonra havuzun ortasına diğer kalan malzemeleri koyup iyice yoğuruyoruz. Tezgahın üstüne alıp burada kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.
- Yoğurma işlemimiz bittikten sonra hamuru oda sıcaklığında 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Daha sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünden biraz büyük parçalar alıp yuvarlıyoruz.(Elimize yapışabilir,elimizi hafif ıslayalım yada yağlayalım)
- İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz:)))
- Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Arzu ederseniz üstüne susam ve çörek otu serpebilirsiniz.
- 15 dakika kadarda tepside mayalandırdıktan sonra,önceden ısıtılmış 200 derecede fırınımızda üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Canım bu tarifini de aldım birazdan yayında olur ellerine sağlık yine beklerim hayırlı akşamlar..
YanıtlaSilteşekkür ederim.sanada hayırlı akşamlar..
SilÇok guZel bir tarif. İki yaşındaki cocugum severek yedi.Tariflerinizi guZel olurmu?olmazmı? Düşünmeden yapıyorum. Çünkü blogun adı gibi sonu garanti. Mükemmel. Misafirlerinde, memnun kalıyor. Tarif istiyorlar, tarif yerine, direk blok adı veriyorum:))) Buda ayrı bir kolaylık. Tessekkurler. Yeni tariflerinizi bekliyoruz.
YanıtlaSilcocuklar bayilir boyle pogacalara ,hergun versen yerler ellerine saglik.
Sil