2 adet taze yufka
3 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
üzeri için 2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,pul biber,kekik
Hazırlanışı:
- İlk önce pişireceğimiz borcamımızı yağlıyoruz.
- Daha sonra iki adet yufkayı da hafif fırçayla yağlayıp dağınık bir şekilde borcama yerleştiriyoruz.
- 180 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Diğer taraftan tavuk göğüslerini haşlayıp küçük küçük küp şeklinde doğruyoruz.
- Bir kaşık yağla tavada pişene kadar karıştırıp soteliyoruz.
- Tuzunu ve baharatlarını koyup karıştırıyoruz.
- Daha sonra kızarrmış yufkaların üzerine güzelce dağıtıyoruz.
- Sarımsakladığımız yoğurdu çıtır çıtır istiyorsak resimdeki gibi yayıyoruz.
- Yumuşak istiyorsak komple yufkanın üstünü kaplıyoruz.
- İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz.
- Sonra iki yemek kaşığında hafif kavurduğumuz pul biberi üzerine gelişi güzel sepiyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
Merhaba ;
YanıtlaSilFotograflardan el emeği oldukları ve lezzetlerinin muhtesem olduguna inandım bile :)Hemen üye oldum takipteyim sevgilerimle
www.endininmutfagi.com
bende beklerimmm
görüntü süper canım.eminim lezzetide süper dir.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBunu benim kızım o kadar çok sever ki.Hergün olsa yer diyeceğim nerdeyse.Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM MMM MİSLER GİBİ OLMUŞ
YanıtlaSil:)