Bu tarifimiz Çay Kahve Bahane etkinliğinin yeni ev sahibesi sevgili arkadaşım Marifetane Hatice'ye gitsin. Afiyet olsun canım:))
Malzemelerimiz:
1 kg taze yufka (5 yaprak)
1 kg mantar
2 adet orta boy soğan(yemeklik doğranmış)
3 adet domates
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı salça(ben biber kullandım)
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, pulbiber,karabiber
üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
- İlk önce mantarlarımızı bir güzel yıkıyoruz.
- Üzerini geçecek kadar suyla,kaynadıktan sonra beş dakika kadar haşlayıp süzüyoruz.
- Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanlarımızı üç yemek kaşığı sıvıyağ ve salçayla hafif kavuruyoruz.
- Daha sonra küçük küçük doğranmış biberlerimizide koyarak kavurmaya devam ediyoruz.
- Küp küp doğradığımız domateslerimizi de içine katıyoruz.
- Haşlayıp süzdüğümüz mantarlarımızıda ekleyerek güzelce kavuruyoruz.
- En son olarak tuzunu ve baharatlarını koyarak güzelce karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Yufkamızı tezgahımıza serip dörde bölüyoruz. Her birine bir tatlı kaşığı yağ döküp ,fırça yardımıyla her tarafına sürüyoruz.
- Hazırladığımız mantarlı harçtan ortalarına 2 yemek kaşığı kadar koyuyoruz.
- Kenarlarını katlayıp sarıyoruz.
- İçine sevgimizi katmayı ihmal etmiyoruz.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
- 200 dercede hazırladığımız fırınımızda üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
nasıl lezzetli görünüyor..ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanım merhaba, etkiniğe tarif gönderdiğini mail den haber vermişsin ben bugün gördüm kusura bakma..maillerime hergün bakamayabiliyorum senden ricam mümkünse blogumda yorum olarak beni bilgilendir olurmu.Tarifini aldım şu an yayında ellerine sğalık yine beklerim selametle kal hayırlı akşamlar hayırlı cumalar.
YanıtlaSilellerine sağlık paylaşımların bol bol olsunn;))
YanıtlaSilsevgiler