Merhaba, biliyorum bu aralar sizleri çok ihmal ettim Söz veriyorum acısını çıkartacağız... Mini Avrupa seyahatinin yorgunluğunu üzerimden atamadan gelir gelmez kış hazırlıklarına daldık, çıkamıyoruz. Acılı domates sosları, menemen konserveleri, fasülye turşuları, derken bayağı bir meşgulüz anlayacağınız. (İnşallah paylaşacağım:)))
Sevgili blog arkadaşım bizim sevgili Lamamız, Lama Mutfakta beni ve diğer blog sahibi arkadaşlarımızı kendi bloğunda oluşturduğu domates etkinliğine davet etti sağ olsun...
Okyanus ötesindeki bu arkadaşımın davetine icabet etmemek olmazdı... Kusura bakma Lama'cığım biraz geç oldu yukarıda bahsettiğin sebeplerden dolayı..
Senin için yöresinin dışında pekte bilinmeyen bir tarif hazırladım..Umarım beğenirsin...
Domat bastı, Ege bölgesine ait yöresel bir lezzettir.. Az malzeme ile yapılan nadir lezzetli yemeklerden biridir...
Malzemelerimiz:
7 adet orta boy sert domates
2 adet orta boy kuru soğan
4-5 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
1 küçük çay bardağı pirinç
1 küçük çay bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
Hazırlanışı:
Soğanları küp şekilde yemeklik doğruyoruz.
Aynı şekilde tohumunu çıkartıp doğradığımız yeşil biberlerle zeytin yağda karıştırarak kavuruyoruz.
Üzerine ezdiğimiz sarımsağı da ilave ediyoruz.
Daha sonra bütün daire şeklinde kesip hazırladığımız domatesleri koyup bir kereye mahsus çok hafif karıştırıyoruz. Yaklaşık beş dakika kadar bu şekilde pişiriyoruz.
Üzerine pirincini yayarak, tuzunu ve şekerini koyuyoruz.
En son olarak 1 su bardağı su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Pirinçlerimiz piştiğin de yemeğimiz olmuş demektir.
Afiyet olsun. Sevgiler.....
denenesi bir tarif olmus ellerine saglik
YanıtlaSilbizde yesil domates ile yapilir
ayrica hosgeldin
selam ve dua ile
nefis bir yemek canım ellerine sağlık ..
YanıtlaSildeğişik bir yemek tarifi olmuş canım...
YanıtlaSilellerine sağlık...
annemde çok yapar bu yemeği.çokta severek yeriz.ellerine sağlık canım.nefis görünüyor.sevgiler.
YanıtlaSilCanim ismini okurken yalnismi yazilmis diye dusundum. Ama yorumlara bakilirsa bunu bilen varmis.
YanıtlaSileline saglik olsun canim.
Domates harika bir tat neler neler yapilir daha.
Afiyet olsun
Sevgiler canim..
bizde izmirde göcmenler bu yemege domad mancasi (domates yemegi) derler ve makedon göcmenlerine ait bir tariftir.
YanıtlaSil