4 Eylül 2012 Salı

DOMAT BASTI...

     Merhaba, biliyorum bu aralar sizleri çok ihmal ettim Söz veriyorum acısını çıkartacağız... Mini Avrupa seyahatinin yorgunluğunu üzerimden atamadan gelir gelmez kış hazırlıklarına daldık, çıkamıyoruz. Acılı domates sosları, menemen konserveleri, fasülye turşuları, derken bayağı bir meşgulüz anlayacağınız. (İnşallah paylaşacağım:)))
    Sevgili blog arkadaşım bizim sevgili Lamamız, Lama Mutfakta beni ve diğer blog sahibi arkadaşlarımızı kendi bloğunda oluşturduğu  domates etkinliğine davet etti sağ olsun...
Okyanus ötesindeki bu arkadaşımın davetine icabet etmemek olmazdı... Kusura bakma Lama'cığım biraz geç oldu yukarıda bahsettiğin sebeplerden dolayı..
Senin için yöresinin dışında pekte bilinmeyen bir tarif hazırladım..Umarım beğenirsin...
Domat bastı, Ege bölgesine  ait yöresel bir lezzettir.. Az malzeme ile yapılan nadir lezzetli yemeklerden biridir...


Malzemelerimiz:
7 adet orta boy sert domates
2 adet orta boy kuru soğan
4-5 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
1 küçük çay bardağı pirinç
1 küçük çay bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
Hazırlanışı:
Soğanları küp şekilde yemeklik doğruyoruz.
Aynı şekilde tohumunu çıkartıp doğradığımız yeşil biberlerle zeytin yağda karıştırarak kavuruyoruz.
Üzerine ezdiğimiz sarımsağı da ilave ediyoruz.
Daha sonra bütün daire şeklinde kesip hazırladığımız domatesleri koyup bir kereye mahsus çok hafif karıştırıyoruz. Yaklaşık beş dakika kadar bu şekilde pişiriyoruz.
Üzerine pirincini yayarak, tuzunu ve şekerini koyuyoruz.
En son olarak 1 su bardağı su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Pirinçlerimiz piştiğin de yemeğimiz olmuş demektir.

Afiyet olsun. Sevgiler.....

6 yorum:

  1. denenesi bir tarif olmus ellerine saglik
    bizde yesil domates ile yapilir
    ayrica hosgeldin
    selam ve dua ile

    YanıtlaSil
  2. nefis bir yemek canım ellerine sağlık ..

    YanıtlaSil
  3. değişik bir yemek tarifi olmuş canım...
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. annemde çok yapar bu yemeği.çokta severek yeriz.ellerine sağlık canım.nefis görünüyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Canim ismini okurken yalnismi yazilmis diye dusundum. Ama yorumlara bakilirsa bunu bilen varmis.
    eline saglik olsun canim.
    Domates harika bir tat neler neler yapilir daha.
    Afiyet olsun
    Sevgiler canim..

    YanıtlaSil
  6. bizde izmirde göcmenler bu yemege domad mancasi (domates yemegi) derler ve makedon göcmenlerine ait bir tariftir.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...