Merhaba, kış hazırlıklarına devam:))) Bahçenizdeki elmaları değerlendirmek mi istiyorsunuz, elmaları komposto konservesi yapabilirsiniz... Biz öyle yaptık.
Malzemelerimiz:
4-5 kg kadar elma
yarım kilo kadar şeker(elmanızın tadına göre ve damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz)
su(kıvamına göre siz ayarlayabilirsiniz)
Hazırlanışı:
Elmaların kabuklarını soyup, çekirdeklerini temizleyip, küp küp doğruyoruz.
Şekeri de döküp üzerini geçecek kadar suyla kaynatıyoruz.
Kaynamaya başladıktan yaklaşık 20-30 dakika kadar sonra (istediğiniz kıvama göre süreyi azaltıp, çoğaltabilirsiniz de)
Kaynar halde konserve kavanozlarına koyup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirip, ince bir battaniye ile yada örtü ile sarıyoruz..
2 gün kadar bu halde bekletiyoruz.
Daha sonra istediğimiz zaman açıp afiyetle içiyoruz...
Afiyet olsun. Sevgiler...
elinize sağlık afiyetle yiyin sevgiler
YanıtlaSilafiyet bal olsun canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEline saglik olsun canim arkadasim.
YanıtlaSilInsallah afiyetle tuketirsin..
Hayirli gunler
Sevgiler..
Ellerinize sağlık nefis olmuş.
YanıtlaSilBen de şeftali konservesi hazırladım.
Kış günlerinde kullanacağım.
Afiyetle iyi günlerde yiyebilmek dileğiyle...
şeker katmasakta olur dimi.
YanıtlaSilŞeker oranı elmanızın tadına bağlı aslında. Su koyduğunuz için azda olsa şeker ihtiyacı olacaktır.
Sil