13 Eylül 2012 Perşembe

KIŞ HAZIRLIKLARI-ELMA KOMPOSTOSU...

Merhaba, kış hazırlıklarına devam:))) Bahçenizdeki elmaları değerlendirmek mi  istiyorsunuz, elmaları  komposto konservesi yapabilirsiniz... Biz öyle yaptık.
Malzemelerimiz:
4-5 kg kadar elma
yarım kilo kadar şeker(elmanızın tadına göre ve damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz)
su(kıvamına göre siz ayarlayabilirsiniz)
Hazırlanışı:
Elmaların kabuklarını soyup, çekirdeklerini temizleyip, küp küp doğruyoruz.
Şekeri de döküp üzerini geçecek kadar suyla kaynatıyoruz.
Kaynamaya başladıktan  yaklaşık 20-30 dakika kadar sonra (istediğiniz kıvama göre süreyi azaltıp, çoğaltabilirsiniz de)
Kaynar halde konserve kavanozlarına koyup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirip, ince bir battaniye ile yada örtü ile sarıyoruz..
2 gün kadar bu halde bekletiyoruz.
Daha sonra istediğimiz zaman açıp afiyetle içiyoruz...

Afiyet olsun. Sevgiler...

6 yorum:

  1. elinize sağlık afiyetle yiyin sevgiler

    YanıtlaSil
  2. afiyet bal olsun canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Eline saglik olsun canim arkadasim.
    Insallah afiyetle tuketirsin..
    Hayirli gunler
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık nefis olmuş.
    Ben de şeftali konservesi hazırladım.
    Kış günlerinde kullanacağım.
    Afiyetle iyi günlerde yiyebilmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
  5. şeker katmasakta olur dimi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeker oranı elmanızın tadına bağlı aslında. Su koyduğunuz için azda olsa şeker ihtiyacı olacaktır.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...