Merhaba, kış hazırlıklarına devam, bugünde sizlere acılı domates sosunun tarifini vereceğim. Biz bu sosu makarnalarda, yemeklerde,kahvaltılarda ekmek banıp yemeği çok seviyoruz.. Ayrıca bu sosla annem kahvaltılarda yumurta da kırıyor oda çok güzel oluyor. Öylede deneyin tavsiye ederim..
Malzemelerimiz:
10 kg bardak tipi domates
yarım kg kadar acı yeşil biber(damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
1,5 -2 baş sarımsak
4-5 bardak sıvı yağ
tuz
Hazırlanışı:
Domatesleri güzelce yıkıyoruz. Kabuklarını soymadan baş kısımlarını çıkartıyoruz.
Dörde bölüp mutfak robotunun bıçaklı kısmında iyice parçalıyoruz.
Aynı işlemi domatesler bitene kadar tekrarlıyoruz..
Geniş bir tencereye koyup suyunu çekip pişene kadar ara ara karıştırıyoruz.
Diğer tarafta acı biberleri de robotta parçalıyoruz. Biberleri saplarından ayırıp keserken eldiven kullanalım yoksa ellerinizi yakabilir:((
Sıvı yağı bir tencere de parçaladığımız biberlerle beraber güzelce karıştırıp, kaynatıyoruz.
Kaynamış kızgın yağı domates soslarının üzerine döküp, güzelce karıştırıp yağı yediriyoruz.
Kabuğunu soyduğumuz sarımsakları da robotta parçalıyoruz. Onları da sosa koyup güzelce karıştırıyoruz. Tuzunu damak zevkinize göre ayarlıyoruz.
5-10 dakika sonra kaynar halde sosları konservelik kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirip. İnce bir battaniye yada bir örtü ile güzelce sarıyoruz. 2 gün kadar bu halde bekletiyoruz.
Soslarımız hazır.. İstediğimiz şekilde kullanabiliriz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
annemlerde bu şekilde sarıp bekletiyorlar canım.ellerine sağlık.afiyetle ye.sevgiler.
YanıtlaSilbecerikli hanimlar belli oluyor...
YanıtlaSilSos hep yaparım ama hiç sarmadım. Değişik bir fikir.Ağız tadıyla yiyin.
YanıtlaSiloooh ne güzel kış hazırlıkları yapmışsınız...
YanıtlaSilellerinize sağlık...
Kahvaltı da banmasını çok severim:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık..