Malzemelerimiz:(ortalama 70-75 kase çıktı)
1 kg aşurelik buğday
1 kg nohut
1 kg fasülye
1,5 su bardağı bulgur
1,5 su bardağı pirinç
13 su bardağı şeker
400 gr. kuru incir
400 gr. kuru kayısı
500 gr. kuru üzüm
3 su bardağı haşlanmış mısır(yada konserve)
4 yemek kaşığı nişasta
1 litre süt
3 adet limon kabuğu rendesi
1 fiske de tuz
Aldığı kadar su
1 fiske de tuz
Aldığı kadar su
Süslemek için:
1 gece önceden nohut, fasülye, buğday ıslatılır.
Ayrı tencerelerde üzerini geçecek kadar suyla haşlanıp süzülür.(Zamandan kazanmak için düdüklü tencere kullanabilirsiniz)
Bulgur ve pirinci ayıklayıp 15-20 dakika kadar ıslatıp bekliyoruz.
Kayısı ve inciri küçük küpler halinde doğruyoruz. Islatıp 15-20 dakika bekletiyoruz.
Kuru üzümü de ıslatıp 15-20 dakika bekletiyoruz.
Bekledikten sonra kayısıyı üzümü inciri bol suyla yıkayıp süzüyoruz. Yıkayıp süzme işlemini bir kaç kere tekrarlıyoruz.
Haşlayıp süzdüğümüz buğdayı, pirinci, bulguru geniş bir tencereye göz kararı su ilave edip,5 dakika kadar pişiriyoruz.
Üzerine nohut fasülye mısırı, göz kararı sıcak suyunu ilave edip, karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.
Piştikten sonra sütü ilave ediyoruz.
3 yemek kaşığı nişastayı suyla açıp içine ilave ediyoruz.
Şekeri azar azar ilave edip karıştırıyoruz. (şekeri damak tadımıza göre azaltıp çoğaltabiliriz)
Rendelenmiş limon kabuklarını da ilave ediyoruz.
Dibine tutmaması için 10-15 dakika karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.
Aşuremiz hazır .Servis kaselerimize alıp soğumaya bırakıyoruz.
İstediğimiz şekilde süslüyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
ooo harika bir görüntü buu
YanıtlaSileline sağlık
bizede 1 porsiyon gönderirmisin
sevgiler
Annenin eline sağlık o zaman Allah kabul etsin ,ben bu sene hiç aşure yiyemedim kesin bir yerlerim şişeçek
YanıtlaSilAnneciğinin ellerine sağlık.Allah kabul etsin inşallah.
YanıtlaSilsevgiler
Canım Allah kabul etsin sevgiler...
YanıtlaSilAllah kabul etsin, bende bugün yaptım.
YanıtlaSilBen aşure sevmememe rağmen harika görünüyor.Ellerine sağlık.Allah kabul etsin
YanıtlaSil