Merhaba, hatırlarsanız geçen haziran ayında çok güzel bir Karadeniz turu yapmıştık. (aah... zaman bulabilirsem notlarımı, fotoğrafları da paylaşacağım) Gürcistan/Batum'da bir gece konakladık. Gürcü gecesi eğlencesine katıldık. Bu mezeyi de ilk orada yemiştim. Herkeste çok beğenmişti. O gün bugün aklımda mutlaka denemeliydim. Dün nihayet yapabildim. Evdekilerde çok beğenince sizinle de paylaşayım istedim. Buyurun bakalım:))
Malzemelerimiz:
4 adet orta boy patlıcan
1 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı safran
1 çay kaşığı sirke(ben elma kullandım)
1 çay kaşığı nar ekşisi
2-3 diş sarımsak
tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanları güzelce yıkadıktan sonra, uzunlamasına dilimliyoruz.
Yarım saat kadar tuzlu suda bırakıyoruz.
Daha sonra kağıt havlu yardımıyla güzelce kuruluyoruz.
Sıvı yağda güzelce altlı üstlü kızartıyoruz.
Diğer tarafta ince çekilmiş cevizleri genişçe bir kaba alıyoruz. İçine tuzu ,safranı,kişnişi,ezilmiş sarımsağı, sirke ve nar ekşisini ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
Bu karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar patlıcanların içine koyup güzelce sarıyoruz.
Servis tabağımıza alıyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
patlıcanın her türlüsü sevilir...
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
bizim komşular çay saati için değişik şeyleri severler
YanıtlaSilyapmalı bundan :)
eline sağlık canm
batumda yemiş ve beğenmiştim bende
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuşlar
ilginç ,eline sağlık...
YanıtlaSilpatlıcana herşey yakışıyor eline sağlık
YanıtlaSilÇok merak ettim tadını,çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık
YanıtlaSilpatlıcan olunca beğenmemek mümkün olmuyor zaten,nefis görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilpatlıcana ailecek bayılırız.
YanıtlaSilböylesini ne duyum, ne de gördüm ;)
ellerine sağlık...
böyle değişik lezzetlerin paylaşılması çok hoş oluyor ;)