14 Aralık 2012 Cuma

ÇÖREK OTLU TUZLU KURABİYE...

   Merhaba, günlerdir koşuşturmaktan beş çayı keyfimize ara vermiştik. Dün evde olunca çayın yanına yeni bir şeyler deneyelim diye düşündük. Bu tarifi daha önce bir arkadaşımda yemiş hemen not almıştım.  Ne yapabiliriz diye notları karıştırırken, bunu yapmaya karar verdik. Tamda beş çayına uygun bir kurabiye oldu. Fazla yememek için birinin sizi durdurması lazım:))
Malzemelerimiz:
150 gr. tereyağı veya margarin(oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 su bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı çörek otu
1 yumurta (akı hamurun içine katılacak sarısı üzerine sürülecek)
yarım çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 paket kabartma tozu
yaklaşık 4 su bardağı un

Hazırlanışı:
Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabımıza alıp güzelce karıştırıyoruz.
Yaklaşık 4 su bardağı unu azar azar ilave ederek hamurumuzu güzelce yoğuruyoruz.
Hamurumuzdan cevizden küçük parçalar alıp elimizle yuvarlıyoruz.
Pişirme kağıdı serdiğimiz yada güzelce yağladığımız tepsimize diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
180 derecede ayarladığımız fırınımızda üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.(yaklaşık 35-40 dakika)

Afiyet olsun. Sevgiler.

7 yorum:

  1. gelsin kurabiyeler...
    demlensin çaylar :))
    ellerine sağlık canım...

    hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyorlar, çayın yanında çok güzel gider doğrusu.Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. hemen kollarimi sivayip mutfaga geciyorum, aksam 5'e yetisir :-)

    YanıtlaSil
  4. kıyır kıyır harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Harika gerçekten.Çay ve tuzlu kurabiye.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. yanimdakinin ellerini benim ayaklarimi baglasinlar ;)
    ellerine saglik sifa ola insAllah

    YanıtlaSil
  7. çöreklerin yanınada şöyle peynir zeytin koyduysanız deyme keyfinize elinize sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...