7 Ocak 2013 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE...

   Karlı bir İstanbul gününden merhaba, kar yağdı biz yine eve hapis durumundayız. Köy gibi yerde oturmanın dezavantajlarından biride bu. Her yer yokuşlu bayırlı  olunca evden dışarı çıkamıyorsun.
Aslında pek de şikayetçi değilim bu durumdan, hiç değilse biraz dinlenmiş olup geçen haftanın yorgunluğunu üzerimizden atmış oluruz. 
Geçtiğimiz haftalarda bahsetmiştim Emrah'ın (kardeşim) kız arkadaşının ailesiyle tanışmaya gitmiştik. Geçen cumartesi de biz onları evimizde elimizden geldiğince ağırlamaya çalıştık. Bu nedenle geçen hafta bizim evde çok hummalı bir hazırlık vardı. 
İlk önce ev dipten başa inceden temizlendi. Bu kadar işin gücün arasında annemde bronşit olmasın mı. Allah'dan ilaçlara hemen karşılık verdi de çabuk toparlanabildi. Bazen bize yakınlıklarından biraz şikayet etsem de ablam ve kız kardeşim sayesinde herşey çabucak yoluna girdi. Kırklareli'ndeki kız kardeşimde sürpriz yapıp  bir gün önceden gelince benim için herşey dahada kolaylaştı. Açıkçası mönü de biraz kararsız kaldık yemek mi hazırlasak, yoksa çayın yanında yenilebilecek bir şeyler mi yapsak diye. En az elli kişi olduğumuzu hesapladığımızda servis açısından daha rahat olur diye çayın yanına bir şeyler yapmaya karar verdik. Hazırlıklarımız o yönde yapıldı.
Mönümüzü şu şekilde hazırladık. Şehriyeli tavuklu salata, zeytinyağlı yaprak sarması, havuçlu patatesli toplar, peynirli/zeytinli tuzlu kurabiye, sodalı ıspanaklı börek, hindistan cevizli kurabiye,şekerpare,ağlayan pasta.
Bugün size o günkü mönümüz de olan daha öncede deneyip lezzetinden de emin olduğum hindistan cevizli kurabiyenin tarifini paylaşacağım..
Malzemelerimiz:

yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin veya tereyağı (125 gr.)
1 yumurta sarısı (akını dışında kullanacağız )
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı hindistan cevizi(hamurun içine koyulacak)
1,5 su bardağı un
Üzerine bulamak içinde 3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi

Hazırlanışı:

İlk önce margarinle pudra şekerini iyice yoğuruyoruz
Daha sonra un hariç diğer malzemeleri de ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
En son olarak unumuzu da koyarak yoğuruyoruz.
Elimize yapışmayan şekil alabilen bir hamur olmalı.
Gerekirse un ilave edebilirsiniz.
Elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
Üst kısmını yumurta akına batırıp  hinsistan cevizine buluyoruz.
Pişirme kağıdı serdiğimiz veya yağladığımız tepsimize diziyoruz,
170 decede üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun. Sevgiler...

6 yorum:

  1. hadi hayırlısı güzel telaşlar bunlar ama 50 kişi diyince şaşırdım,çok kalabalıkmış,ellerine sağlık menü güzelmiş.Anneyede geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  2. kurabişler harika menüde güzelmiş doğrusu
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. bu kurabiyeti kayınvalidem çok sever...
    banada kayınvalidem öğretmişti...
    canım ellerine sağlık.........

    YanıtlaSil
  4. çayın yanında çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı telaşlar olsun canım ,kurabiyeler o kadar çok ki önce gözümüz doydu ,elin dert görmesin

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık çayın yanında nasılda gider mis gibi

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...