17 Şubat 2014 Pazartesi

ÇÖREK OTLU TUZLU KURABİYE...

Merhaba, bugün size ağızda dağılan yedikçe yiyesinizin geleceği çok güzel bir tuzlu kurabiye paylaşacağım. Tarif bizim evdekilerden geçer notu aldı. Bakalım sizler beğenecek misiniz?
 Malzemelerimiz:
3 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı toz şeker 
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı çörek otu
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (3,5 veya 4 su bardağı) 

Hazırlanışı:
Un hariç bütün malzemeleri güzelce karıştırıyoruz.
Aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında elimize yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzu yarım santim kalınlığında merdane yardımıyla tezgahımızda açıyoruz.
Kalıp yardımıyla şekillendiriyoruz.
Kalıbınız yoksa çay bardağının ağız kısmıyla şekillendirebilirsiniz.
Pişirme kağıdı serdiğimiz yada güzelce yağladığımız tepsimize diziyoruz.
Fırça yardımıyla üst kısımlarına  yumurta sarısı sürüyoruz.
180 derecede ayarladığımız fırınımızda üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Soğuduğunda servis ediyoruz.

Afiyet olsun. Sevgiler...

2 yorum:

  1. Severimm çörek otunu..Nefis olmuş .Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. çok severim bunu annemlerde yapardık elinize sağlık çörek otu çok güzle bir tad veriyor

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...