Ayrıca bu tarifi çay kahve bahane etkinliğinin yeni ev sahibesi sevgili arkadaşım Ebru'ya Pastaeli ve porselen demlik etkinliğinin ev sahibesi sevgili arkadaşım Paşasofram 'a gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşlar...
5 adet yufka
6 adet haşlanmış patates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
pul biber,karabiber.tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 şişe soda
- İlk önce patateslerimizi soyup üzerini geçecek kadar suyla haşlıyoruz.
- Haşlandıktan sonra süzüyoruz.
- Karıştırma kabımızın içine alıp güzelce eziyoruz.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağımızı koyuyoruz.
- Baharatlarını ve tuzunu koyup iyice karıştırıyoruz.
- Yufkalarımızın birini alıp masaya seriyoruz. İlk önce dörde daha sonra ikiye bölüyoruz.
- Fırça yardımıyla yufkalarımızı yağlayıp, iç malzemesinden koyup,şekilde ki gibi sarıyoruz.
- Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsimize diziyoruz.
- Tam ortasını bıçakla 2-3 cm açıyoruz.
- İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz.
- Sonra sıvı yağla sodayı çatalla çırpıp üzerlerine bolca sürüyoruz.
- En son oarak üzerlerine arzuya göre çörek otu serpiyoruz.
- 180 derecede ayarlanmış fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
of bunlar ne lezzetli seyler beöyle ya:) tüm tepsiyi aliyorum :) etkinlige gelen giden cok oluyor kusurabakma :))
YanıtlaSilellerine saglik canim yine beklerim.7 günümüz daha kaldi
börek harika görünüyor...
YanıtlaSilcanım ellerine emeklerine sağlık...
kocaman sevgiler...
güzel dileklerine aynı güzellikle karşılık veriyorum :))
YanıtlaSilellerine sağlık
Canım günaydın ellerine sağlık çıtır çıtır olmuşlar sevgiler.
YanıtlaSilellerinize sağlık.aldım tarifi teşekkürler
YanıtlaSilçıtır çıtır nefis olmuşcanım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil