23 Mart 2012 Cuma

MAHLEPLİ TUZLU KURABİYE...

        Mahlebi sever misiniz? Ben çok severim. Çoğu hamur işi tariflerimde kendisine özeeeelll bir yer ayırırım :)  Mahlepli kurabiyem pişmeye başladığında fırından mutfağıma dağılan  aromasının kokusuna bayılıyorum. Mutfağım çok güzel kokuyor.Ayrıca çok da faydalı olduğunu biliyor musunuz? Bilmeyenler için kısaca bahsedeyim.

Nefes darlığı ve sıtmaya faydalıdır. Ağrı kesici özelliği vardır. İdrar ve balgam söktürücüdür... Vücuda kuvvet verir. Şeker hastalarına iyi gelir..
Şimdi sizlerle, kıyır kıyır ağızda dans eden ,leziz mi leziz bir tarif  paylaşacağım. Merak etmeyin sizi yormayacak. Malzemelerimiz her zaman ki gibi elimizin altında olan şeyler.
Annem bu kurabiyeleri çok seviyor. (Annem daha çok tuzlu şeyleri sever. Hep tuzlu şeyler yapmamı ister)


Malzemelerimiz :

200 gr margarin (ben yarısını tereyağı kullandım)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz)
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı dolusu mahlep
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
susam, çörek otu (arzuya göre)

Hazırlanışı:
  • İlk önce margarinle sıvı yağı iyice karıştırıyoruz.
  • Daha sonra un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri koyup iyice karıştırıyoruz.
  • Son olarak da kabartma tozu ve aldığı kadar unla elimize yapışmayacak şekilde, yumuşak bir hamur yapıyoruz. İçine sevgimizi katıyoruz..
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp saç örgüsü şekli veriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpiyoruz.

Afiyet olsun. Sevgiler..

1 yorum:

  1. Denedim çok guzel oldu.mutfagim mis gibi koktu.herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...