8 Kasım 2012 Perşembe

KIYMALI LAZANYA....

    Merhaba lezzet avcıları, bugün sizinle  makarna sevenlerin çok sevdiği lezzetlerden  biri olan, lazanyanın tarifini paylaşacağım. Lazanya bizim evde de çok seviliyor. Kalorisi biraz fazlaca olduğu için sık sık yapamıyorum.. Geçen gün ablam, bir kıymalı lazanya yap da gelip yiyelim deyince, yapmak şart oldu. Koca tepsi hemencecik bitti zaten:))
Malzemelerimiz:
1 paket lazanya(500 gr.)
400 gr kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
3 büyük boy domates
4-5 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz,pul biber

Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı un
5 su bardağı süt 
tuz

Üzerine serpmek için 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:
İlk önce kıymalı harcımızı hazırlıyoruz.
Kuru soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağ ve salçayla hafif kavuruyoruz.
Üzerine küçük küçük doğradığımız biberlerimizi de ilave ediyoruz.
Daha sonra kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domateslerimizi de ilave ediyoruz.
En son kıymamızı da koyup güzelce kavuruyoruz. Tuzunu pul biberini ilave ediyoruz.
Beşamel sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz. Geniş bir tencerede tereyağımızı eritiyoruz.
Unumuzu ilave edip hafif kavuruyoruz. 5 su bardağı sütü azar azar ilave ediyoruz. Tuzunu da ekliyoruz.
Topak topak olmaması için tel çırpıcı yardımıyla kaynayana kadar pişiriyoruz.
Sonra dikdörtgen borcam tepsimize alt sırasına hazırladığımız kıymalı harçtan 3-4 yemek kaşığı koyup güzelce yayıyoruz.
Üzerine bir kat lazanya diziyoruz.

Üstüne beşamel sos sürüp her yerine güzelce yayıyoruz.

Onunda üzerine tekrar kıymalı harçtan koyup her yerine eşit dağıtıyoruz.

Aynı işlemleri lazanyalar bitene kadar tekrarlıyoruz. En son katın lazanyasını dizdikten  sonra üzerine kalan bolca beşamel sosu güzelce yayıyoruz.
180 derecede ayarladığımız fırınımızda yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz.
Daha sona fırından çıkarıp,her yerine eşit rendelenmiş kaşar peynirini serpiyoruz.
Tekrar fırına veriyoruz. Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Sıcak halde dilimleyip servis ediyoruz.

Afiyet olsun. Sevgiler...

10 yorum:

  1. ellerine sağlık canım...
    bende deniycem inşallah...

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık canım

    hem makarna hem börek niyetine

    bi taşla iki kuş yani :D

    YanıtlaSil
  3. nefis bir görüntü canım.ellerine sağlık.afiyet olsu.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Ev halki tarafindan test edildi mi:))Sonu garantili yani;ellerinize saglik.Sevgiyle ve dostca kalin

    YanıtlaSil
  5. benimkilerde bayılır,eline sağlık,çok güzel olmuş..

    YanıtlaSil
  6. AİLECEK BAYILIRIZZ,ELLERİNE SAĞLIK CANIM...

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize saglik

    Gerçekten çok hos gorunuyorlar

    Ne kadar hamaratsiniz boyle )

    Bunlari denemek lazim aslinda

    Paylastiginiz için tessekurler

    Devamini bekleriz ))

    Benimde bloguma davet ediyorum size

    Iyi aksamlar

    www.fraise-framboise.blogspot.com
    www.fraise-framboise.blogspot.com
    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Canım benim ellerine sağlık,nefis olmuş.Mutlu haftalar diliyorum:)

    YanıtlaSil
  9. çok lezzetli şeyler genelde kalorili oluyor ama arada bir yiyince bişicik olmuyor :))çok severim ama kendim hiç yapmadım lazanyayı hatta aldım yaparım dıye ama fırsat bulup yapamadım..benım lazanyalar sizin tarifle pişicekler :))..bu tarifi kaydediyorum..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  10. elinize sağlık çok güzel görünüyor.
    bu da benim lazanya tarifim

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...