Hamuru için malzemelerimiz:
1 büyük çay bardağı süt
1 büyük çay bardağı yoğurt
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke (ben elma kullandım)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
----------------------------------------------------------------------
İçi için malzemelerimiz:
750 gr. rendelenmiş bal kabağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
4-5 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
4 adet karanfil
1,5 su bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz
------------------------------------------------------------------------
Hamuru açarken kullanmak için nişasta (ben açık mısır nişastası kullandım ama siz buğdayda kullanabilirsiniz)
--------------------------------------------------------------------
Üzeri için:
200 gr. tereyağı veya margarin
-------------------------------------------------------------------------
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
yarım limon suyu
Şekerle suyu ateşe alıyoruz. Güzelce karıştırıp şekeri eritiyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp yaklaşık 25 dakika sonra , rengi sararmaya başladığında, limon suyunu ilave edip 1 dakika sonra altını kapatıyoruz.
Limon suyunu koymadan şerbetimizin olup olmadığını anlamak için içinden kaşık yardımıyla biraz alıp bir tabağa biraz damlatalım şerbetimiz çok akışkan değilse olmuş demektir..
Aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapıyoruz. Yani kulak memesi yumuşaklığında.
Hamuru nemli bez altında dinlenmeye bırakıyoruz.
Diğer tarafta içini hazırlamaya başlıyoruz.
Yarım çay bardağı sıvıyağla kabakları sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
Ocağın altını kapatıyoruz. Şekeri, tarçını, karanfili, cevizi ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Hamurumuzu 8 eşit bezeye bölüyoruz.
Her bir bezeyi nişasta serperek oklava yardımıyla açabildiğimiz kadar açıyoruz.
Üzerine hazırladığımız içten serpiyoruz.
Ben kalın olmasın diye açılan yufkayı ikiye böldüm, siz bütünde kullanabilirsiniz.
Daha sonra hafif serbest şekilde yufkayı oklavaya sararak rulo yapıyoruz.
Elimizle resimdeki gibi büzüştürüp oklavayı çekip alıyoruz. Bütün bezelere aynı işlemi tekrarlıyoruz. Tepsimize yerleştiriyoruz.
Erittiğimiz tere yağını güzelce üzerine dağıtıyoruz. 150 derecede ayarladığımız fırınımızda üzeri hafif kızardığında derecemizi 170 e çıkartıyoruz. Üzeri iyice kızardığında fırından alıyoruz. 3 dakika sonra soğuk şerbeti her yerine eşit şekilde döküyoruz.
Şerbetini çekip soğuduğunda baklavamız servise hazır.
Afiyet olsun. Sevgiler...
değişik ve güzel bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.
YanıtlaSilbu çok güzel birşeye benziyor....
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık...
afiyetler olsun...
ne guzelmis bu yahu! hic duymamis, gormemistim. daha masum bir baklava cunku icinde sebze var:) afiyetler olsunnn
YanıtlaSilEvet çok güzel bir tarif. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilmerhaba ne leziz görünüyor :) ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbanada beklerim takipleşelim bundan böyle sevgiler...
http://ugurbocegimmutfagi.blogspot.com/