Merhaba bugün sizlere genelde dışarıda yemeye alışık olduğumuz bir lezzet olan mantarlı karides güvecin tarifini vereceğim. Karides sizinde bildiğiniz gibi vitamin, mineral ve protein açısından oldukça zengin bir besindir. Omega -3 yağ asitleri bakımından da çok verimlidir. İçerdiği selenyumdan dolayı kansere karşı koruyucudur da. İçinde bulundurduğu D vitamini bakımından dişlerin ve kemiklerin gelişmesine yardımcı olur.
Malzemelerimiz:
700 gr. mantar
300 gr. karides
3-4 adet domates
2-3 adet yeşil biber
2-3 diş sarımsak
3 adet kuru soğan
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tere yağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, karabiber, pul biber
Hazırlanışı:
İlk önce kuru soğanları yemeklik küp küp doğrayıp geniş bir tencereye varsa wok bir tavaya sıvı yağla beraber alıp hafif kavuruyoruz.
Üzerine küp küp doğranmış biberleri de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Kabuğu soyulup küp küp doğranmış domatesleri de koyup karıştırarak güzelce kavuruyoruz.
Mantarlarımızı güzelce yıkayıp süzüyoruz. Küçük küçük doğrayıp tavamızın içine atıyoruz.
Ezdiğimiz sarımsağı ve karidesleri de içine atıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
Tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz.
Daha sonra porsiyonluk güveçlere alıyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz.
Üzerine pul biber serpiştiriyoruz. En son olarak her birine birer çay kaşığı tereyağı koyuyoruz.
200 derecede ayarladığımız fırınımızda üzerindeki kaşar eriyip hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Sıcak sıcak servis ediyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilenfes...