Merhaba lezzet avcıları, bugün sizlere çok güzel çıtır çıtır bir börek tarifim var. Geçen gün yaptığım tahinli fındıklı rulolar için kullandığım hazır baklavalık yufkanın yarısı duruyordu. Dün yufkalar ziyan olmadan kıymalı patatesli bir börek yapayım dedim. Ortaya bu lezzetli börekler çıktı. İyiki de yapmışım bizde herkes çok sevdi.
Malzemelerimiz:
yarım paket baklavalık yufka
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
--------------------------------------------
İçi harcı için:
300 gr kıyma
5 adet patates
1 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı salça
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz karabiber, pul biber
-------------------------------
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Yarım şişe soda
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
İlk önce iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz.
Patateslerin kabuğunu soyup üzerini geçecek kadar suyla haşlayıp süzüyoruz. Daha sonra çatal yardımıyla eziyoruz.
Yemeklik doğradığımız soğanı yarım çay bardağı sıvı yağla biraz kavuruyoruz.
Kıymayı da ilave edip güzelce kavurmaya devam ediyoruz.
Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ilave ediyoruz.
Ezdiğimiz patatesleri de ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
Tuzunu baharatını koyup iyice karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Daha sonra 1 su bardağı süt ile 1 çay bardağı sıvı yağı çatalla çırpıp karıştırıyoruz.
2 adet yufkayı üst üste masanın üstüne seriyoruz.
Hazırladığımız karışımdan fırça yardımıyla yufkayı fazla ıslatmadan sürüyoruz.
Yufkayı ikiye bölüyoruz. Her parçaya hazırladığımız içten 1 yemek kaşığı koyup kenarlarını toplayıp sarıyoruz.
Pişirme kağıdı serdiğimiz veya yağladığımız tepsiye diziyoruz.
Üzerine 1 yumurta sarısı yarım şişe soda 2 yemek kaşığı sıvı yağlı karışımı karıştırıp, fırçayla sürüyoruz.
Arzuya göre çörek otu susam serpebiliriz.
180 derecede ayarladığımız fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler....
bende hep böyle değerlendiriyorum canım.börekte harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilOyyy içim gitti! Harika görünüyorlar..Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilsizin evdekiler çok şanslı canım senin nefis yaptıklarının tadmaktan mutlulardır eline sağlık
YanıtlaSil