1 Kasım 2012 Perşembe

FIRINDA PALAMUT PİLAKİ...

    Merhaba, bugün sizlere balık sevenlerin çok beğeneceği  bir tarifim var. Tamda palamut mevsimindeyken denemenizi tavsiye ederim. Mevsimine göre yenen balıkların daha lezzetli ve daha besleyici olduğu söylenir...
Malzemelerimiz:(6 kişilik)
3 adet orta boy palamut
4 adet orta boy domates
3 adet orta boy kuru soğan
5 diş sarımsak
1 adet büyük boy patates
2 adet defne yaprağı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet limon
7-8 adet tane karabiber
2,5 su bardağı su
tuz.

Hazırlanışı:
İlk önce palamutlarımızı güzelce temizliyoruz. Büyüklüğüne göre 1,5-2 cm genişliğinde kesiyoruz.
Yıkayıp süzüyoruz.
Soğanlarımızı bütün halka şeklinde kesiyoruz.
Pişireceğimiz borcam yada fırın tepsimize yarısını diziyoruz.
Üzerine 1 sıra palamut diziyoruz. Daha sonra kabuğunu soyup halka dilimlediğimiz patatesi diziyoruz.
Onun da üzerine kabuğunu soyduğumuz, halka şeklinde kestiğimiz domateslerin yarısını diziyoruz.
Arasına defne yapraklarını koyuyoruz. Ezdiğimiz sarımsakları diziyoruz. Kabuğu soyulmuş halka dilimlenmiş limonumuzu da diziyoruz.
Aynı işlemleri tekrar tekrarlıyoruz. Tuzunu ve karabiberleri de ilave ediyoruz.
Sıvı yağını da üzerinde gezdiriyoruz.
Yaklaşık 2-2,5 su bardağı suyu da ilave ediyoruz.
Tepsimizi aliminyum folyo ile kapatıyoruz.

175-180 derecede ayarladığımız fırınımızda yaklaşık 45-50 dakika bu şekilde pişiriyoruz.
Daha sonra folyoyu çıkarıp 5-10 dakika da o şekilde pişiriyoruz.
Pilakimiz hazır. Sıcak şekilde servis ediyoruz.

Afiyet olsun. Sevgiler...

7 yorum:

  1. oyyy nefis.Ellerine sağlık
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  2. çok balık yemem ama palamutu çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. balik
    bayilirim ellerine bedenine saglik canim .
    sifa ola

    YanıtlaSil
  4. Bayılırım balığın her çeşidine.Canım benim nefis olmuş,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. oooh vitamin dolu bir yemek :))
    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. çok severim şekerim eline emeğine sağlık. ben de bekliyorum ayrıca destek için de bekliyorum. sevgiler selamlar olsun...

    YanıtlaSil
  7. Bende yeni paylaşmıştım kokusu burnuma geldi afiyet olsun canım....Ülkemizin kıymetini bilelim her türlü balığa sebzeye ulaşabiliyoruz Allah herkeze yeme fırsatı versin tabiii.Sağlıkla afiyetle...Şimdi Lüfer çıktı dediler bende h.sonu bakıcam...Bayramda Antalyadaydık orda hiç balık yoktu:((((sevgiyle kal...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...