3 Nisan 2012 Salı

ISPANAKLI BÖREK...

Ispanak sever misiniz? Şimdi sizinle, ıspanak sevmeyenlerin bile çok seveceği bir börek tarifini  paylaşacağım. Yapması basit tadı enfes bir tat. Ispanak yemeyen çocuklarınıza, ıspanak yedirmek için alternatif olabilir:)))

Bu tarifimizi ayrıca, Porselen Demlik Çay Saati etkinliğinin son günlerini yaşayan arkadaşım   Gelibolu17. ve tabiki Çay Kahve Bahane etkinliği yeni ev sahibesi Marifetane 'ye gönderiyorum ...

Malzemelerimiz:
5 adet taze yufka(tercihen açık yufka, paketlileri pek tercih etmiyorum)
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
1 adet yumurta (üzerine sürmek için)

iç harcı için:
1 kg ıspanak
1 su bardağı çatalla ezilmiş beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
1 yumurta
tuz, karabiber, pul biber


Hazırlanışı:
  • İlk önce ıspanaklarımızı bol suda yıkıyoruz. Suyunu iyice süzüyoruz.
  • Sonra iri iri doğruyoruz. Büyük bir tencerede kapağını kapatıp buharıyla hafif ölene kadar pişiriyoruz.Ispanakları soğutuyoruz.
  • Tencerenin dibinde su kalabilir. O suyu süzüyoruz.
  • Daha sonra içine beyaz peyniri,kaşar peynirini, çatalla iyice çırpılmış 1 adet yumurtayı, tuzunu ve baharatlarını koyup iyice karıştırıyoruz.
  • Diğer tarafta 2 bardak sütle sıvı yağı çatalla iyice karıştırıyoruz.
  • Bir adet yufkayı dörde bölüyoruz. Hazırladığımız karışımı böldüğümüz yufkaların üzerine fırça yardımıyla bolca sürüyoruz.
  • İçine hazırladığımız karışımdan yaklaşık iki yemek kaşığı, yufkanın oval tarafına boydan boya seriyoruz.Sonra rulo haline getirip yuvarlak şekilde sarıyoruz. Aynı işlemi böldüğümüz yufkalarımız bitene kadar tekrarlıyoruz. Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize birbirine değmeden diziyoruz. İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz:)))
  • Üzeri  için, içine sürdüğümüz kalan karışıma 1 adet yumurta kırıp iyice çırpırıyoruz. Fırça yardımıyla böreklerimizin her tarafına sürüyoruz.Üstüne arzuya göre susam ve çörek otu serpiyoruz. 200 derecede ısıtılmış fırınımızda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.


Afiyet olsun. Sevgiler....

4 yorum:

  1. COk enfesss oldu canım. Ellerine saglik. Kızım bile bir tanesini yedi teyzesi.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar canım, börek tarifin şu an yayında ellerine sağlık.katılımın için teşekkür ederim yine beklerim..

    yalnız etkinliğe göndermek istediğin tariflere: Porselen Demlik Çay Saati etkinliğinin son günlerini yaşayan arkadaşımGelibolu17'e ve tabiki Çay Kahve Bahane etkinliği yeni ev sahibesi Marifetane'ye gönderiyorum diye bir not düşersen sevinirim..

    YanıtlaSil
  3. pardon canım diğer etkinlik yarın sona eriyormuş. yarından sonra yalnızca Gelibolu 17 nin hazırladığı Çay Kahve Bahane etkinliği yeni ev sahibesi Marifetane'ye gönderiyorum diye not yazabilirsin.

    YanıtlaSil
  4. Bu tarif ebebeyinler icin yardımcı bir lezzet. Çocuklari sebze sevmeyenler, bu tarif sizin icin. Mükemmel. Kesinlikle tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun. Blok sahibimizide teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...