26 Nisan 2012 Perşembe

KIBRIS TATLISI...

       Güzel bir güne merhaba. Bugün sizlere şerbetli ve sütlü tatlıları sevenler için, ikisinin bir arada olduğu muhteşem bir tatlı tarifim  var. Tarif sevgili arkadaşım Yasemin'e ait. Yıllar önce kendi evinde buluştuğumuz genel toplantılarımızdan birinde yapmıştı bu tatlıyı.Yiyen herkes gibi bende çok beğenmiştim ve tarifini almıştım. En son sevgili kuzenim Birsen'in hafta sonu, ona gelen mesai  arkadaşlarına yaptım. Birsen'in yaptığı Türk kahvesi eşliğinde yemekten sonra misafirlerimize ikram ettik. Onlarda çok beğendiler. Bu tatlıyı kim yese çok beğeniyor. Bakalım sizlerde beğenecek misiniz?
Ayrıca bu tarifi  çay kahve bahane etkinliğinin yeni ev sahibesi sevgili arkadaşım Ebru'ya Pastaeli ve porselen demlik etkinliğinin ev sahibesi sevgili arkadaşım Paşasofram'a gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşlar..




Malzemelerimiz keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı galeta unu
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık

Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker

Üzeri için tavuk göğsü  malzemeleri:
150 gr margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 kg süt

Hazırlanışı:
  • İlk önce 3 su bardağı suyla 3 su bardağı şekeri bir tencerede kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra  10 dakika daha pişiriyoruz. Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Diğer tarafta çırpma kabımızda kekimizi hazırlamaya başlıyoruz.
  • İlk önce yumurta ve şekeri yaklaşık beş dakika kadar mikserle çırpıyoruz.
  • Diğer malzemeleri koyup karıştırıyoruz.
  • Yağladığımız kare borcama döküp. 175 derecede ayarladığımız fırınımızda pişiriyoruz.
  • Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
  • Ilıdıktan sonra soğuk şerbeti üstüne döküp soğumaya bırakıyoruz.
  • Diğer tarafta tavuk göğsünü yapmaya başlıyoruz.
  • İlk olarak geniş bir tencerede margarini eritiyoruz.
  • Daha sonra unu koyup çok hafif kavuruyoruz.
  • Şekeri vanilyayı ve nişastasını koyuyoruz.
  • Ocağın altını kısalım. En son olarak sütü azar azar döküp, tel çırpıcıyla topak topak olmadan karıştıra karıştıra sütü ilave ediyoruz.
  • Kaynayana kadar pişiriyoruz.
  • Pişirdikten sonra ocaktan alıp. Mikserle yaklaşık on dakika kadar çırpıp ılıtıyoruz.
  • Ilıdıktan hemen sonra şerbetlediğimiz kekin üstüne döküyoruz. 
  • İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz.
  • Buzdolabında bir saat dinlendirdikten sonra üstüne tarçın döküp servis ediyoruz.

Afiyet olsun. Sevgiler....

17 yorum:

  1. yarın bir akraba günümüz var ne yapayım sıkıntısı çekmekteydim şu an blogumu açtım ve işte aradığım tatlı dedim hemen yapacağım yarın de yorumları alırım misafirlerden bende blogda paylaşırım ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık hayır demediğim lezzet
    :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel ve degışık bır tatlı olmuş,evde hazırda galeta unu varke yapmak lazım.Ellerıne saglık.

    YanıtlaSil
  4. çok severim kıbrıs tatlısını,nefis görünüyor eline sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık.Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  6. bu tatlının adını duymuştum ama tarifini almamıştım..
    paylaşımın için teşekkürler..
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. bende çok seviyorum bu pastayı canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canım
    valla canım çekti
    harika görünüyor;))

    YanıtlaSil
  9. Çok methini duydum bu tatlının. Daha denemek kısmet olmadı. İyi ki yapıp yayınladın, tekrar aklıma düşürdün. Ama şimdi de diyetteyim nasıl yapayım ben bunu. Buldum misafirlerime yaparım, bende ucundan azıcık tadarım. Olmaz mı? Ellerine sağlık tatlım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. daha önce hiç denememiştim...
    harika görünüyor...
    ellerine sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Cok güzel ve lezzetli görünüyor ellerine saglik canim, katildiginiz icinde cok tsk.ler yine beklerim

    YanıtlaSil
  12. elinize sağlık aldım tarifi.teşekkürler.Çok severim bu arada bu tarifi.İlk yapacak arkadaşlar kesin yapın .ben günümde yaptım.herkes tarifini istedi:)

    YanıtlaSil
  13. bloglarda farklı isimlerle rastladım ama bizim burdada bu tatlının adı aynı,gerçekten çok lezzetli bir tatlı,çok güzel yapmışsınız ellerinize sağlık,diğer tariflerinizede göz attım armut poğaçayı da çok beğendim denemek istediğim bir tarif...

    YanıtlaSil
  14. Bende yaptım bu nefiss tatlıdan,gerçekten süper oluyor.
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  15. Tatlıyı denedim ve gerçekten çok harika oldu,tarifini alan alana kapış kapış gitti.Yarın tekrar yapacağım ablam okula götürecek yani tekrar tatlı görüçüye çıkacak.Fakat bu sefer bir iki değişiklik yapaçağım şerbetini biraz azaltaçağım. Malum herkez rejim ayına girdi kloriyi kısarak deneyeçeğim.Üzerinin tavuk gögsünüde az yapmak lazım çünki artıyor.Ya benim kalıbım küçük ondan kaynaklanmış olabilir,ama sonuçda çok güzel övgüler alan bir tatlı oldu.Ellerinize sağlık tekrar sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Bunu yaptim. Goruntu agir tatli gibi duruyor.ama o kadar hafif ki,insanin yedilce yiyesi geliyor.site harika.yeni tRifler bekliyorum

    YanıtlaSil
  17. Kıbrıs tatlısının adını çok duydum. tarife ilk kez blogunuzda rastladım. bunu da denemek şart oldu ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...