Merhaba, bugün sizlere yaz gelse de yesek dediğimiz güzel bir tarifim var. Fasülye kavurması bizim evde çok seviliyor. Hele birde annemin yetiştirdiği fasülyelerdense dahada lezzetli oluyor..
Malzemelerimiz:
1 kg taze fasülye
3-4 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet orta boy domates
1 çay bardağından 1 parmak az sıvıyağ
tuz
Hazırlanışı:
İlk önce fasülyelerimizi ayıklıyoruz.
Arzuya göre ikiye bölebilirsiniz yada bölmeden de kullanabilirsiniz.
Geniş bir tencerede kaynatılmış suda haşlıyoruz. (olup olmadığını anlamak için elimize bir tane alıyoruz. Eziliyorsa olmuş demektir.)
Daha sonra süzüp,soğumaya bırakıyoruz.
Diğer taraftan kuru soğanları piyazlık şekilde doğruyoruz.
Sıvı yağla pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Kabuğunu soyup yemeklik doğradığımız domateslerimizi de üzerine ilave edip biraz kavuruyoruz.
Soğuyan fasülyelerimizinde elimizle sıkıp suyunu çıkartıyoruz.
Daha sonra soğanların üzerine döküyoruz.
Ezilmiş sarımsağı tuzunu koyuyoruz. Yaklaşık 5-6 dakika kadar karıştırıp kavuruyoruz...
Afiyet olsun. Sevgiler....
Ellerine sağlık canım. Nefis görünüyor. Hayırlı Ramazanlar....
YanıtlaSilCanım benim çok güzel görünüyor tabak,çok iştah açıcı.Ellerine sağlık,sevgiler:)
YanıtlaSilbiz karadenizliler bunu çok yaparız....
YanıtlaSilharika görünüyor...
ellerine sağlık canım...
hayırlı ramazanlar..
o fasulye hele de turşuysa yemede yanında yat
YanıtlaSilÇok severim bu yemeği nefis gözüküyor,eline sağlık.Hayırlı iftarlar:))
YanıtlaSilCANIM EVVELİ RAHMET
YanıtlaSilORTASI MAĞFİRET
SONUDA CEHENNEMDEN AZT OLAN
RAMAZANI ŞERİFİN MÜBAREK OLSUN...
MUHABBETLE KAL....SOFRAN BEREKETLİ OLSUN..