YOĞURTLU PATLICAN SALATASI...
Herkese mutlu ve hayırlı haftalar. Bu postu taslaklarımda unutmuşum:))) Bu salatayı yaz başında ablamın bahçesinde yaptığımız mangal partisinde yapmıştım. Yazısını da o zaman hazırlamış, yayınlamayı unutmuşum:(( Kor kokusunu seviyorsanız bu salataya bayılacaksınız. Mangalı yaktığımız her fırsatta bol patlıcan közlüyorum. Kabuklarını soyup buzluğa atıyorum. Sonra canımız çektiğinde çıkarıp salatasını yapıyoruz. Sizde böyle yapabilirsiniz. Ben özellikle buzluğa bir şey koyduğumda, saklama özelliği olduğu için dondurma kaplarını kullanıyorum. Böylece ilk günkü tazeliğini koruyabiliyorum. Tavsiye ederim, pişman olmayacaksınız...
Malzemelerimiz:
4-5 adet patlıcan
1,5 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
- İlk önce patlıcanlarımızı közlüyoruz.Bu işlemi fırında da yapabilirsiniz,
- Közden aldıktan sonra, kolay soyulması için bir poşetin içine koyup ağzını kapatıp,soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra kabuklarını soyup, güzelce doğruyoruz.
- Karıştırma kabımızın içinde sarımsaklı yoğurtla güzelce karıştırıyoruz.
- Servis tabağımıza alıp sıvı yağda yaktığımız pul biberimizi üzerinde gezdiriyoruz.
- Salatamız servise hazır..
Afiyet olsun. Sevgiler....
yaz mevsiminde bu salatay bayılıırm...
YanıtlaSilellerine sağlık canım....
patlıcanlı herşeye bayılırım
YanıtlaSileline sağlık canım
Dünyanın en güzel yemeklerinden,mezelerinden biri hele ki közde yapılmışsa:) Ellerinize sağlık,harika görünüyor!
YanıtlaSilfazlaca yapilir bizde ama kömür kokusuna bayilirim cünki hemen degisir lezzeti.
YanıtlaSilbiz ancak ocakta yapabiliyoruz :( sirf bu yüzden bahce istiyorum
rahman razi olsun
nefis bir salata canım.çokta severim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilbizde de çok yapılan bir salatadır bu ellerinize sağlık :d
YanıtlaSilyoğurtlusunu hiç denememiştim. ama nefis görünüyor. eline sağlık. kal sağlıcakla...
YanıtlaSilpatlıcanıda köz kokusunuda yoğurtlusunuda yoğurtsuzunuda severim.sizde çok güzel yapmışsınız harika gözüküyor.sizi izlemeye aldım bende bekliyorum bloguma
YanıtlaSilAhh bayılırım işte buna :) Ben de çoğu zaman fırında közlüyorum patlıcanı ama kömür ateşindekinin tadı bambaşka tabii... Ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgiler
Oy bu bir isgence olmali gece gece bana.. Cok lezzetli gozukuyor elinize saglik olsun..
YanıtlaSilUzun zaman oldu ziyaretinize gelemedim cok guzellik kacirmamisimdir ins. Blogumda sorun var bir turlu halledemedim.. ((
Umudum en kiza zamanda cozulur.. Sevgiler..
çok güzel bir salata canım..ellerine sağlık..
YanıtlaSil