Merhaba, bu aralar kabaklı tarif çok paylaştım.. Bıktınız belki de :))) Benimde bahçemizdeki kabakları değerlendirmem lazım dimi ama:)) Bu tarif tamamen benim atmasyon yaptığım bir kek olarak fırına verildi. Sonucu hakkında hiç bir fikrim yoktu. Piştiğinde etrafımdaki herkeste oruçlu olduğu için tattıramadım da, kokusu ve görüntüsü çok güzel gözüküyordu. İftar olduğunda orucumuzu açar açmaz herkese bundan ikram ettim. (meraktan emrivaki yaptım desem daha doğru) Herkesten de olumlu yanıt alınca tarifini paylaşmak istedim. Buyurun bakalım....
Malzemelerimiz:
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kadar beyaz peynir
1 adet kuru soğan
yarım demetten az ince doğranmış dereotu
1 adet rendelenmiş orta boy kabak
2 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı çörek otu
2 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Hazırlanışı:
Yumurtalarımızı çırpma kabımıza alıp, tel çırpıcıyla 1 dakika kadar çırpıyoruz.
Un ve kabartma tozu hariç diğer bütün malzemeleri koyup,güzelce karıştırıyoruz.
En son olarak kabartma tozunu ununu da koyup karıştırıyoruz.
Yağlanmış kek kalıbımıza döküyoruz. Kalıptan kolay çıkması için yaptığımız işlemleri buradaki önemli not kısmını okuyup uygulayabilirsiniz.
175-180 derecede ayarladığımız fırınımızda 45-50 dakika kadar pişiriyoruz.
Kekimiz hazır..
Afiyet olsun. Sevgiler....
harika bir tarif ellerine sağlık:)
YanıtlaSilBende çok beğendim ellerine sağlık canımm :)
YanıtlaSilçok leziz görünüyor canım ellerine sağlık ..
YanıtlaSilbende yaparım güzel olur ellerine sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSileline sağlık
YanıtlaSilburdan güzel ve değişik gözüküyor eline sağlık canım
YanıtlaSilHIMMM NEFİS GÖRÜNÜYOR CANIM ,ELLERİNE SAĞLIK...
YanıtlaSilharika gözüküyor
YanıtlaSileline sağlık canım
tatlı tuzlu fark etmez yeterki kek olsun ellerine sağlık
YanıtlaSil