18 Temmuz 2012 Çarşamba

HOŞ BİR KABAK YEMEĞİ...

   Merhaba, bu sene annemin bahçesinin ilk mahsülü  kabak oldu. Bende daha önce sevgili Hatice'nin sitesi portakal ağacı'ında görüp not aldığım bu yemeği yaptım. Bizde herkes çok beğendi. Tam anlamıyla bir yaz yemeği oldu diyebilirim. Buyurun bakalım...


Malzemelerimiz:
1 kg kabak
3 adet kuru soğan
2 adet büyük boy domates
6-7 diş sarımsak
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz
üzeri için: dereotu ve yoğurt

Hazırlanışı:
İlk önce soğanlarımızı yarım ay şeklinde doğrayıp, geniş tenceremizin dibine yerleştiriyoruz.
Sonra kabuğu soyulmuş domateslerimizi, dilimleyip soğanların üzerine yerleştiriyoruz.
En üstede ortadan ikiye bölüp 2 cm kalınlığında  kestiğimiz kabaklarımızı koyuyoruz.
Üzerine sıvı yağı hafif ezdiğimiz sarımsakları ve tuzunu koyuyoruz.
Hiç su koymadan kısık ateşte karıştırmadan pişiriyoruz.
Servis ederken üzerine bol  dereotu koymayı unutmuyoruz.
Arzuya göre üzerine yoğurt dökebilirsiniz.

Afiyet olsun. Sevgiler....

4 yorum:

  1. kabak yemeğin hariak görünüyor canım...
    suyuna ekemk banmak istedim...
    ellerine sağlık....
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. bana göre yaz mevsiminin en lezzetli sebzelerinden biride kabak..hele sizin gibi kendi bahçenizden toplayıp yapıyorsanız yemeğini daha bir lezzetli oluyordur eminim..çok guzel görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. ımmm nefis
    kabaklı olan herşeyi severim zaten bunuda yapayım
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. gerçekten tam yaz yemeği olmuş,helede bahçeden toplanınca tadına doyulmaz,ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...