Malzemelerimiz:
1 kg kabak
3 adet kuru soğan
2 adet büyük boy domates
6-7 diş sarımsak
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz
üzeri için: dereotu ve yoğurt
Hazırlanışı:
İlk önce soğanlarımızı yarım ay şeklinde doğrayıp, geniş tenceremizin dibine yerleştiriyoruz.
Sonra kabuğu soyulmuş domateslerimizi, dilimleyip soğanların üzerine yerleştiriyoruz.
En üstede ortadan ikiye bölüp 2 cm kalınlığında kestiğimiz kabaklarımızı koyuyoruz.
Üzerine sıvı yağı hafif ezdiğimiz sarımsakları ve tuzunu koyuyoruz.
Hiç su koymadan kısık ateşte karıştırmadan pişiriyoruz.
Servis ederken üzerine bol dereotu koymayı unutmuyoruz.
Arzuya göre üzerine yoğurt dökebilirsiniz.
Afiyet olsun. Sevgiler....
kabak yemeğin hariak görünüyor canım...
YanıtlaSilsuyuna ekemk banmak istedim...
ellerine sağlık....
kocaman sevgiler...
bana göre yaz mevsiminin en lezzetli sebzelerinden biride kabak..hele sizin gibi kendi bahçenizden toplayıp yapıyorsanız yemeğini daha bir lezzetli oluyordur eminim..çok guzel görünüyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilımmm nefis
YanıtlaSilkabaklı olan herşeyi severim zaten bunuda yapayım
ellerine sağlık
gerçekten tam yaz yemeği olmuş,helede bahçeden toplanınca tadına doyulmaz,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSil