Malzemelerimiz:
3 adet kabak
1-1,5 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
tuz.
Üzeri için:
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber veya kırmızı toz biber.
Hazırlanışı:
Kabaklarımızın kabuklarını soyup rendeliyoruz.
3 yemek kaşığı sıvı yağla beraber geniş bir tavada 10 dakika kadar karıştırarak soteliyoruz.
Soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra karıştırma kabımıza alıp diğer malzemeleri koyup güzelce karıştırıyoruz.
Servis tabağımıza alıyoruz.
Üzerine 1 kaşık yağda kızdırdığımız pul biberi döküp servis ediyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
Bu sıcaklarda yenebilecek en güzel salatalardan birisi.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilHem lezzetli hem de sağlıklı,sevilmez mi :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık..
Canım çok güzel bir salata olmuş,tam bu sıcak günler için.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilYAZLIK NEFİS BİR SALATA ,ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
YanıtlaSil