Malzemelerimiz:
1 su bardağı haşlanmış bezelye
yarım su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı yoğurt
5-6 dal ince kıyılmış maydanoz
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı limon suyu
tuz
üzeri için: 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
- Haşlanmış bezelye ve nohutları mutfak robotunda püre haline getiriyoruz.
- Diğer kalan malzemeleri de koyup 2-3 dakika kadar robotu çalıştıralım.
- Servis tabağımıza alıp 1 yemek kaşığı zeytin yağın da yaktığımız pul biberi üzerinde gezdiriyoruz.
- Humusumuz hazır.
Ellerine sağlık.Ben de denemek isterim.Çok hoş görünüyor.Sevgiler.
YanıtlaSilhumus daha önce iskenderun da bir ahbabımıızn evinde yemiştik...
YanıtlaSildeğişik bir tadı var....
harika görünüyor...
ellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler...
hala taze bezelye varken denemeli bu tarifi..ellerine sağlık canım ..
YanıtlaSilHİÇ DENEMEDİĞİM BİR LEZZET,TADINIDA MERAK ETTİM,ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSilNohuttan humus yapiyorum ama bezelyeyi bilmiyordum deniycem
YanıtlaSil