Malzemelerimiz:
2 adet yumurta
2,5 çay bardağı şeker
2,5 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 çay bardağı un
Şerbeti için:
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker. Şerbet pişirilmeyecek.
Hazırlanışı:
- İlk önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Diğer malzemeleri de koyup güzelce karıştırıyoruz.
- Güzelce yağladığımız yuvarlak borcam tepsimize döküyoruz.
- 175 derecede ayarladığımız fırınımız da içi pişip, üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Bu tatlının en büyük özelliği şerbetinin kaynatmadan yapılması.
- Şeker ile suyu bir kapta çırpıcıyla şekeri eriyene kadar güzelce karıştırıyoruz.
- Kekimiz fırından çıktıktan yaklaşık 5 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine döküyoruz.
- Soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra 1 saat kadar buz dolabında dinlendiriyoruz.
- Daha sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
eşimin en sevdiği tatlılardandır,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilyapımı çok kolaymış denemeye değer hele acil durumlar için mükemmel ben şerbet kaynatılıyor sanıyordum demek kaynama daha güzel elinize sağlık
YanıtlaSilCanım çok güzel bir tatlı olmuş,ellerine sağlık.Sevgilerimle:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık:)
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar..
Tatlı nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilgerçektende sünger gibi olmuş canım.çok lezzetli görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilcanım benim süper göüyor...
YanıtlaSilellerine emeklerine sağlık...
kocaman sevgiler...
Ben de acil durumlarda çok yaparım,ellerine sağlık:)
YanıtlaSilsevdiklermize ait olan lezzetler her zaman farklı gelir insana dimi:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok leziz:)
Allah rahmet etsin Melahat ablaya. Hep bir anisi vardir sevdiklerimizin.
YanıtlaSilCok lezzetli gozukuyor canim. Eline saglik olsun..
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSil