Malzemelerimiz:
4 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
4-5 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım demet maydanoz
3 tatlı kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı kuru reyhan
2 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne
1 küçük çay bardağı vişne suyu
Asma yaprağı
Tuz
Arzuya göre dolmalık fıstık ve kuş üzümü koyabilirsiniz.(ben koymadım)
Hazırlanışı:
- Benim yaprağım taze olduğu için, kaynar suda biraz haşlayıp, süzüp soğuk sudan geçirdim.
- Salamura yaprak kullanırsanız yaprakları biraz soğuk suda bekletip süzüyorsunuz.
- Kuru soğanları ince ince yemeklik doğruyoruz. Yada rondodan geçiriyoruz.
- Bir tencereye 1 su bardağı zeytin yağla, salçayı koyup pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de koyup iyice kavuruyoruz.
- 1 su bardağı vişneyi ve vişne suyunu da ilave ediyoruz.
- Baharatları, tuzu ve maydanozu da koyup güzelce karıştırıyoruz.
- Harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan harcımızdan yaprakların içine koyup, her sarmanın içine 1 adet vişne gelecek şekilde sarıyoruz.
- Sardığımız sarmaları güzelce tencereye diziyoruz.
- Üzerine 2-2,5 bardak kadar su koyuyoruz.
- Kalan 1 bardak vişneyi üzerine güzelce dağıtıyoruz.
- Çok hafif tuz serpiyoruz.
- Üzerine ters bir tabak yerleştirip kapağını kapatıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra, altını kısıp yaklaşık 25-30 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Soğuyunca servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
denemesi gereken bir tarif can hayirli bir hafta dileklerimle ellerin dert görmeye
YanıtlaSilhiç denemedim ama eminim lezzetli olmuştur ,görüntüsü de harika ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilvişneli ilk görüyorum ama görüntü süper canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSililk defa duyuyorum ama tam bana göre zeytinyağlı olunca ekşi olması lazım zaten eline sağlık canım
YanıtlaSilNefis gözüküyor,elinize sağlık..
YanıtlaSilbir kere yedim inanılmaz güzel bir tat ama hiç denemedim..elerine sağlık..
YanıtlaSilosmanlı yemeği olduğnu tahmin etmiştim,ancak onlar yapar böyle değişik lezzetleri bir arada,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilGörünüşü harika, tadını çok merak ettim :)
YanıtlaSilELine sağlık bende puantiye gibi çok merak ettim tadını.Osmanlılar ağzının tadını biliyolarmış
YanıtlaSilsevgiyle kal
Harika gorunuyorrrr....uzun zamandir denemek istedigim bir tarif en kisa zamanda kesinlikle denicem ellerine saglik hayatim:)
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık...
YanıtlaSilsunum harika....
kocaman sevgiler....
ellerine sağlık canım il defa gördüm dene beni dene beni diye bağırıyor bu tarif :)
YanıtlaSilharıka gorunuyor vısne harıka bır lezzet katmıstır emınım ellerıne sağlık
YanıtlaSilBende bugun yaptım. misafirlerim cok
YanıtlaSilbegendi denemek isteyenler mutlaka yapsın.:)
Peki bu tarifi bu zaman itibariyle olarak dondurulmuş vişneden yapabilir miyiz?
YanıtlaSilYapabilirsiniz,pek fark olmuyor.Bende bu dönemlerde mecbur yapıyorum:)Tabii tazesi her zaman daha makbul.Sonucunu paylaşırsanız sevinirim:)sevgiler..
Sil