Malzemelerimiz:
1 su bardağı aşurelik buğday
yarım su bardağı nohut
yarım tavuk göğsü haşlanmış
1 su bardağı yoğurt
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
tuz,karabiber
7-8 bardak su
Hazırlanışı:
Akşamdan buğday ve nohutu ıslatıyoruz.
7-8 bardak suyla beraber düdüklü tencerede 45-50 dakika pişiriyoruz.
Düdüklünüz yoksa normal tencerede pişirebilirsiniz.
Diğer tarafta bir kapta yoğurt, un, yumurtayı güzelce karıştırıyoruz.
Pişen buğdayın sıcak suyundan içine kesmemesi için 2-3 kaşık koyup güzelce karıştırıyoruz.
Daha sonra ikisini karıştırıp kısık ateşte pişiriyoruz.
İçine haşlayıp didiklediğimiz tavuğu ve ezdiğimiz sarımsağı da ilave edip karıştırıyoruz.
Tavada erittiğimiz tere yağın içine nane ve pul biberi de koyup güzelce karıştırıp, çorbamızın üzerine döküyoruz. Çorbamız hazır..
Afiyet olsun. Sevgiler...
Merhaba burası harika bir yer sizi pinarsedefunal.blogspot.com da blog çevremde gördüm. Pınar hanım takipte ise bakmak gerek dedim ve size geldim. Burası ne kadar güzel bir yer. Bayıldım. Alacağım çok tarif var. Takibinizdeyim. Bu çorbayı çok severim ama tarifi yoktu. Şimdi oldu. Hem çok sağlıklı hemde çok leziz. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilUnutmuşum 100. takipcinizim umarım UĞURLU gelirim. Sevgilerle.
YanıtlaSilgüzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim..Şimdiden çok uğurlu geldiniz...sevgiler..
Silbende sık yaparım bu çorbayı tavukluda güzel olmuş eline sağlık
YanıtlaSilCanım nefis bir çorba olmuş,ben de denemeliyim ilk fırsatta.Ellerine sağlık,öpüyorum:)
YanıtlaSilcanım hem besleyici hem çok lezzetli bir çorba olmuş ellerine sağlık:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis bir çorba olmuş...
YanıtlaSilellerinize sağlık güzel görünüyor
YanıtlaSilMmmm çorba nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık, sevgiler...
YanıtlaSil