Merhaba, iftar sofralarınızı nefis bir tatlıyla sonlandırmak ister misiniz? Öyleyse buyurun bakalım.. Tarifini geçen günlerde Oktay ustadan almıştım. Dün denedim bizde herkes çok beğendi..
Malzemelerimiz:
150 gr tereyağı veya margarin
3 yumurta
3 yemek kaşığı toz fındık veya ceviz
2 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Mantolamak için yarım bardaktan biraz fazla haşhaş
Şerbeti için:
4 su bardağı su
3,5 su bardağı toz şeker
yarım limon
Şekerle suyu karıştırıp kaynatıyoruz kaynadıktan 10 dakika sonra limon suyunu koyup 1 dakika sonra altını kapatıyoruz.
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki tere yağıyla beraber un hariç bütün malzemeleri koyup güzelce karıştırıyoruz.
Azar azar un ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Haşhaşa bulayıp,yağlanmış veya pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerileri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. (ben biraz fazla kızartmışım:)) ama böylede çok güzel oldu)
Fırından çıkarıp soğutuyoruz. Sıcak şerbeti soğuk tatlılarımıza döküyoruz.
Şerbetini çektikten sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
Ne güzel tesadüf bende bugün gelecek misafirlerim için yaptım bu tatlıdan. Tarifi biraz değişik benimkinin. Eminim seninki de çok nefis olmuştur. Ellerine sağlık canım. Sevgiler..
YanıtlaSilHaşhaşın hastayım nesi olsa bayılırım bu tarife de çok yakışmış..Ellerine sağlık canım..Sevgiler!
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık nefis görünüyor ..
YanıtlaSilcanım nefis gözüküyor.
YanıtlaSilellerine sağlık.