9 Ağustos 2012 Perşembe

YEŞİL MERCİMEKLİ BULGURLU BÖREK...

   Merhaba, bugün size çok lezzetli bir o kadarda besleyici bir börek tarifim var. O kadar lezzetli ki yedikçe yiyesiniz geliyor. Bu böreği ilk sevgili kuzenim Sebahat ablamda yemiştim. O günden beri en favori böreklerimden biridir..


Malzemelerimiz:
5 adet günlük yufka
2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı pilavlık bulgur
3 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
içine serpmek için bir kase un
ve sıvı yağ

Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı 
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Güzelce karıştırıp fırça yarımıyla böreklerin üzerine sürüyoruz.

Hazırlanışı:
İlk önce bulguru ve yeşil mercimeği ayrı ayrı haşlayıp süzüyoruz.
Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanları 1 çay bardağı sıvı yağda kavuruyoruz.
Üzerine haşlayıp süzdüğümüz mercimeği ve bulguru koyup güzelce karıştırıyoruz.
Tuzunu ve baharatını koyuyoruz.
Sonra yufkamızın bir tanesini açıyoruz. Her tarafını güzelce sıvı yağla yağlıyoruz.
Elimizle veya elekle her tarafını unluyoruz.

İlk önce dörde sonra ikiye bölüyoruz. İçine hazırladığımız iç malzemeden bolca koyuyoruz.
Resimdeki gibi sarıp yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsimize diziyoruz.
Üzeri için hazırladığımız karışımı sürüp,susam serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun. Sevgiler...

7 yorum:

  1. canım nefis görünüyor ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Canım nefis bir börek olmuş,eline koluna sağlık diyorum.Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  3. Vavv börekler nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. börek nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ELLERİNE SAĞLIK GÜZEL GÖRÜNÜYOR MERCİMEKLİ TATLARADA BAYILIRIM EVDE YUFKAM VAR AKŞAMA DENNEYEBİLİRİM DENERSEM SİTEDEN BAHSEDERİM

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık canım

    değişik bir iç olmuş ;)

    YanıtlaSil
  7. hiç denememiştim...
    mutlaka denemek lazım...
    ellerien sağlık canım...
    sevgiler....

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...