2 Mayıs 2012 Çarşamba

HAVUÇLU PATATESLİ TOPLAR...

      Merhaba, geçmiş yazılarımda hatırlarsanız bahsetmiştim. Birsen'in misafirleri için Hacer'in yaptığı bu nefis toplardan. Şimdi sıra geldi, tarifini sizinle paylaşmaya. Gelen misafirlerimiz ve biz çok beğendik. Buradan tekrar teşekkür ediyorum sevgili Hacer'e canım benim ellerine sağlık:))
Ayrıca bu tarifi   porselen demlik etkinliğinin ev sahibesi sevgili arkadaşım Paşasofram 'a gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşım.



Malzemelerimiz:
5-6 adet orta boy patates
3 orta boy havuç
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kase yoğurt
tuz,nane,pulbiber,kekik

Hazırlanışı:
  • Havuçları rendeleyip 2 yemek kaşığı sıvıyağla hafif kavuruyoruz.
  • Patatesleri soyup haşlıyoruz.
  • Haşladıktan sonra süzüp, güzelce eziyoruz.
  • Havuçla beraber karıştırıp tuz ilave ediyoruz.
  • 2 yemek kaşığı yağ ilave edip iyice yoğuruyoruz.
  • İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp top haline getirip, servis tabağımıza diziyoruz.
  • Her bir topa yaklaşık 1 yemek kaşığı yoğurt döküyoruz.
  • Üzerlerini nane, kekik ve pul biberle süsleyip, ortalarına kürdan batırıyoruz.

Afiyet olsun. Sevgiler...

6 yorum:

  1. Çok güzel görünüyorlar, ellerine sağlık.Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  2. Mmm nefis görünüyor. Arkadaşının ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık canım,ödülünü ilk fırsatta yayınlayacağım,teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  4. Ben de yaparım bunu. Çok lezzetli olur. Size afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  5. ah şu kürdanlardan tutup alabilsem süper olucaktı :))
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...